Test: Ockelbo B25 CAB – äventyr, sport och komfort!

Elias Johansson Rimsby

Det gäller att stå ut med sittkomforten bak i hytten. I övrigt är hyttbåten Ockelbo B25 CAB en äventyrsracer med stor potential. Se testen! En arbetsbåt med inslag av fritidsbåt. Det är grunden. Men för den som är lagd åt det sportiga hållet kan detta också vara en plattform för äventyr. Oavsett vad så kammar Ockelbos största och nyaste hyttbåt hem pluspoäng för sitt lug

Hamnen Plus

Bli medlem i Hamnen Plus och få alla våra professionella tester, exklusiva reportage, kunskapsvideor och mycket mer.

 • Alla nya tester och tillgång till över 300 i arkivet

 • Alla reportage

 • Alla kunskapsvideor

 • Ingen bindningstid, avsluta när du vill

 • Stöd svensk, oberoende båtjournalistik

År du redan plusmedlem? Logga in här.
Test av hyttbåten Ockelbo B25 Cab.

Relaterade artiklar

Sargo_45_salong

Sargo 45 – störst, bäst och vackrast hittills

Hamnen_test_Alukin_C_650

Alukin C 650 – första intrycken från testen

Hamnen_test_Linder_Arkip_530

Linder Arkip 530 BR – första intrycken från testen

tuff-hyttbat-i-aluminium-fran-finland

G-Force 8 – första intrycken från testen av tuffa hyttbåten

Visa 2 kommentarer

2 kommentarer till “Test: Ockelbo B25 CAB – äventyr, sport och komfort!”

 1. Har sett denna test av Ockelbo B25 och blir klart förvånad över era bedömningar.

  Har ni tittat på filmen n i själv? Påståendet att allt sitter fast förvånar mig. Ta och titta på bilderna när ni filmar hela instrument konsolenen fladdrar ju om det nu inte är kameran som fladdrar. Vidare dynorna i ruffen ser ut att vara 5cm tjocka och borde vara minst 12cm för att vara snäll mot alla gäster….

  Vidare håller med om att sittbänkarna är alldeles för smala. Mitt intryck är att detta som den är konfigurerad är en 2 persons båt.. Ingemar

  Svara
  • Hej Ingemar. Ja, kommentaren om att “allt sitter fast” till den bilden blir ju lätt skrattretande. Jag och Claes bedömde vår känsla på plats och att konsolen rörde på sig var inget som märkes i form av oljud eller instabilitet i styrningen eller något liknande. När det går sjö som under den delen av körningen så befinner sig dock blicken på annan plats, så nog kan vi ha missat detta. Dock tror jag som du att gyrot i kameran absolut spelar oss ett litet spratt här. Det måste hantera rejäla smällar och kan säkerligen förvränga bilden en hel del. Men jag blir ändå väldigt nyfiken på att köra en likadan båt igen med de här bilderna i minnet. Jag hoppas att jag snart kan återkomma i ärendet.
   Vad gäller dynorna så håller vi med. Dock är sittpositionen och de grunda bänkarna ett mycket allvarligare bekymmer då det är svårare att åtgärda.
   Med vänlig hälsning, Gustav Morin.

   Svara

Lämna en kommentar