Ockelbo B25 CAB – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

Hamnen.se är först ut att testa Ockelbo B25 Cab.

Braksuccén Ockelbo B21 CAB har fått en uppföljare i hyttbåten B25 CAB. Hamnens utsända är första objektiva journalister att ta pulsen på nyheten. Här är en rapport från fältet!

Drygt tre år har gått sedan Hamnen testade storsäljaren Ockelbo 21 CAB utanför Nynäshamn och nu är det dags igen. Den här gången gäller det dock storasyster Ockelbo B25 CAB. Platsen är Örnsköldsvik.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Ockelbo B25 Cab, samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Så vad sägs – har ni fått ännu en storsäljare på halsen?

– Det är fullt möjligt att den gör succé även om det såklart är svårt att säga, kanske är båten lite för stor och priset för högt för att sälja riktigt mycket? Men klart är att Ockelbo B25 CAB har sina egna genidrag och styrkor som skiljer den lite från andra hyttbåtar i aluminium. För att bli en storsäljare krävs ju att båten har den specifika spetskompetensen/syftet som passar en bred massa, vilket som sagt är fullt möjligt i det här fallet, säger Gustav Morin.

Ockelbo tror att Ockelbo B25 Cab är en hyttbåt för den äventyrslystne och envisades med att hänga på både surfski-kajak och mountainbike inför testen. Tror ni att prylarna satt kvar när Hamnen testat klart?

Vad är den bra på?

– Utan att avslöja för mycket innan testen publiceras så kan jag säga att jag knappt har sett maken till rymlig hytt. Och så akterdörren sedan – hög som en kyrkport! Det är ju en välsignelse för alla som tröttnat på att krypa in i diverse hyttbåtar.

Dörren är hög som en kyrkport!

 

Men?

– Ja, båten skulle kunna upplevas som lite väl rymlig då det går ut över sittkomforten i de bakre sätena.

Och nu frestar ni som bäst på i dyningarna utanför Ö-vik?

– Ja med cykel, kajak och grejer…

Cykel och kajak?

– Ja, vi blev utsatta för en reklamkupp. Båten var redan lastad med cykel och kajak på taket när vi kom. Vi friskrev oss dock från allt ansvar för det som fanns på taket innan vi började gasa och flyga mellan dyningarna.

Fanns på taket?

– Ja, eller finns. Jag vet inte så noga. Vi är som sagt friskrivna.

Hamnen var först ut att testa Ockelbo B25 Cab och kunde köra den med båda en utombordare från Yamaha och Mercury, en V6 på 225 hk respektive en V8 med 300 hk. Som Hamnen Plus medlem får du snart veta vilket alternativ som är bäst.

Några fler eventuella skandaler?

– Nej, hur kan du tro… Jag kan passa på att hylla omgivningarna här med den vackra skärgården, de kala och karga klipporna och ett idylliskt fiskesamhälle som vi besökte. Och så…

Ja?

– …och så märktes det att Ö-vik är “hockeyland” när vi passerade några rejält påkostade villor med jättetomter som sluttade ner mot havet och där det fanns hockeymål på var och varannan egendom.

Stämmer det att Hamnen är först i världen med att få testa Ockelbo B25 CAB?

– Japp, det är här och nu som den bekänner färg för första gången för journalister som säger vad de tycker. Även om vi som sagt föll lite på marknadsförarens grepp med att utrusta med både cykel och surfski på taket. Det kan ni säkert se mer om hos Ockelbo Boats själva.

Så kläm fram det nu – är den något att ha?

– Det svaret får vänta tills vi har publicerat testen. Hamnens följare blir ändå först med att få veta, avslutar Gustav Morin.

Hamnen.se är först ut att testa Ockelbo B25 Cab.

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2019_Sting_600_HT_190211_-_Helsingforsmassan_-_Sting_600_HT

Sting 600 Pro HT – ful, billig och bra!

batar_motorbatar_2017_OckelboB21Cab_Ingang_171214_-_Ockelbo_B21_Cab_Puff

Ockelbo B21 – in i värmen

Reportage_2017_Batsverige_Batsverige_2

Här är de mest sökta båtmärkena i Sverige

batar_motorbatar_2015_ClassicAFS_Droskan_wooden_boat

100-års jubileum firas med nostalgifrossa

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar