Ny typ av fender

Redaktionen

Redaktionen

Titta i vilken båthamn som helst. Där ligger dåligt skyddade båtar för stora värden, de flesta med fendrar av uppblåsbar modell. Problemet med den typen av fendrar är att smuts fastnar lätt och att luften kan pysa ur.
Inmare lanserar en helt ny typ av fender samt en pålitlig radarreflektor. Den senare presenteras i ett kort webbteve-inslag.

Inmares nya typ av fender tål UV-strålning, gnisslar inte, färgar inte av sig och framför allt tappar inte trycket och därmed sin funktionsförmåga.

Inmare fenderns design är väl genomtänkt för att kunna användas på fler sätt:

Som fotsteg:
Genom att hänga fender 270L horisontellt i två linor istället för vertikalt, kan fendern användas som ett fotsteg. Alldeles utmärkt när Du behöver komma ned mot båtens vattenlinje för att skydda båten mot låga vassa slusskanter. Om fendern används på detta sätt är det viktigt att fenderlinan är minst 12mm tjock för att förhindra att linan skär igenom fendern vid belastning.

Som ”plankfender”:
Ibland behövs ett stabilt långt skydd mot en slusskant eller en oregelbunden brygga. Trä på två fendrar på ändarna av en passande planka. Häng ut hela arrangemanget och få ett långt fribordsskydd! Finns avsikten att gå på arrangemanget när den hänger på skrovsidan ? använd 12mm lina till fendrarna.

 

Inmare fendern finns i flera storlekar i pris från 395 kronor till 1095 kronor.

 

 

http://www.inmare.se

Inmare marknadsför även radarreflektorn Tri-Lens

Mer info om radarreflekorn här

tillbehor_DackSkrov_inmarefenderpuff

Relaterade artiklar

massa_afs08sjokortpuff

”Världens största sjökort”

nyheter_sailormikespuff

Mike får seglingens Oscar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar