Om Hamnen.se

Båtmagasinet på webben 

Hamnen.se startade 1999 och är idag en av Sveriges största båtsajter. Båtmagasinet med allt från snabb nyhetsrapportering till djuplodade artiklar, praktiska tips och äventyrliga reportage. 

Vi har seglat jorden runt, kört motorbåt i 150 knop, seglat lyxbåtar över Atlanten och navigerat oss i full fart med en motorbåt rakt upp på en klippa. Ibland blir det fel… Men inte den här gången, då det var ett test av båtens hållbarhet.

Ena dagen hänger vi med Sven Yrvind och nästa testar vi flytvästar med brandslang.

Hamnen Play
Vår egen playkanal med reportage, båttester, studioprogram och en hel del galenskaper. Upptäcktsresor, tips och råd, båtmässor, pryltester och föredrag.

Vi testar motorbåtar och segelbåtar för allt vad tygen håller, genom skärgårdar och på öppet hav. Vi antar utmaningar, tränger oss på hos säljare och konstruktörer, bryter oss in på båtmässor och tipsar om trender och tillbehör. Allting fångas av vårt filmteam och sänds i Hamnens playkanal.

Vi tycker att båttester gör sig bäst på video. Man får en känsla för hur båten rör sig, hur den svarar på manövrar och hur det är att röra sig ombord. Vi provar lyxjakter för hundratals miljoner till Sveriges vanligaste båtar.

Följ oss på Facebook eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för att enkelt hålla dig uppdaterad om vad som sker i båtvärlden.

Kontakta oss! 

Här är vi som gör Hamnen.se


Gustav Morin chefredaktör på Hamnen.se.

Gustav har arbetat som journalist i båtbranschen sen 2002 men också seglat professionellt. Han har seglat runt jorden som mediaman på Ericsson 3 under hela Volvo Ocean Race 2008–2009. Innan dess var han besättningsman på Victory Challenge i Americas cup 2006-2007.

Redaktionella meriter: Reporter på Båtnytt, Allt om Segling och Båtmagasinet på TV8. Frilansat för i stort sett all båtmedia i Skandinavien.

Gustav är också en hängiven motorbåtsförare som är en av få svenskar som fått testköra en F1-båt och åkt 150 knop i turbinbåt. Han har också testat Thundercats, kört ToR Stockholm–Åland på vattenskoter och tävlat i svenska mästerskapen i Jetski.

Till vardags seglar Gustav en trimaran, han gillar att vindsurfa och kappseglar F18 katamaran. Han har också deltagit i mandomsprovet Archipelago Raid två gånger.

Gustav är sedan november 2010 chefredaktör och delägare i Hamnen.se.


Claes Olivecrona, affärschef och reporter på Hamnen.se
Claes Olivecrona, affärschef och reporter på Hamnen.se.

Claes Olivecrona, reporter och affärschef, har sysslat med båtar och media under större delen av sitt yrkesliv. Hans liv startade i en Folkbåt och uppväxten tillbringade han till stor del i båt.

Han har kappseglat massor, har säkert 20 Gotland Runt i bagaget och ett VM-guld i 6M som största merit.

Till vardags kör Claes helst motorbåtar och gillar också att pyssla om dem, han har bland annat renoverat en gammal 60-tals Hunt från vrak till pärla.

Claes är entreprenör och grundade Hamnen.se redan 1999, under namnet addboat.com.

Claes är delägare i Hamnen.se. 

Elias Johansson, redaktör på Hamnen.se
Elias Johansson, fast frilansande redaktör på Hamnen.se.

Elias Johansson har arbetat på Hamnen sedan 2010 men har arbetat som journalist i båtbranschen sedan 1996, bland annat som chefredaktör för Båtnytt. Han är inbiten skärgårdsbo i Stockholms norra skärgård och har kört fler båtmodeller än vad de flesta hinner med under en livstid. I ungdomen tävlade han i båtracing och var därtill en lovande elit-åkare i slalom.