Ostindiefararen anlände Stockholm med buller och bång

Ostindiefararen anlände Stockholm med buller och bång

Elias Johansson Rimsby

Storlagen_Entre_av Ostindienfararen Idag anlände Ostindiefararen Götheborg Skeppsbrokajen i Stockholm med krutrök och salut. Stockholm är det sista stoppet som Götheborg gör i Sverige innan det fortsätter vidare på den stora asienexpeditionen.

Götheborg stannar i Stockholm till och med den 14 juli och har öppet för besökare alla dagar. Ostindienfararen kommer närmast från Helsingfors och fortsätter till Köpenhamn efter Stockholm. Ankomsten till Stockholm var från början planerad till 7 juli. På grund av ett varvsbesök som planerades in innan skeppet fortsätter mot Medelhavet, kortadas dock hamnstoppet ner med några dagar.

Se också:
Ostindienfararen Götheborg – idag börjar det stora äventyret
Ostindiefararen Götheborg i Stockholm men siktar mot Asien!

Från rederiet hälsar man att det fortfarande finns möjlighet att segla med som jungman på flera etapper, bland annat från Bremerhaven till Lissabon, samt på seglingsbenen i Medelhavet.

På 1700-talsvis

För varje seglingsetapp krävs ca 70 personer som seglar skeppet. Ungefär 20 personer är professionell besättning. Övriga är privatpersoner, jungmän, som seglar med för upplevelsen och äventyret, och för att lära sig segla ett 1700-talsskepp.

Den 14 juli, kl. 16.00, avseglar Götheborg från Skeppsbrokajen, och kommer då att skjuta salut under en avseglingsceremoni där besättningen också sjunger shanties.

Foto: Lisa Barryd

Elias Johansson Rimsby

Storlagen_Entre_av Ostindienfararen

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Ostindienfararen_Hamnen

Ostindiefararen dundrar igång Göteborgs 400-årsjubileum

Ostindienfararen_Gotgeborg

Ostindienfararen Götheborg – idag börjar det stora äventyret