Bli medlem i Hamnen Plus eller logga in

Johnnie-krigstrom-om-gotland

Upptäcktsresan – Gotland runt med liten motorbåt på trailer

Dag 1. Nej, rubriken är sannerligen inte vacker men likväl ett utryck för vad Hamnens …

Read more

Brandbekampning-Almirante-Storni-9-dec-2021

Miljonersättning efter storbranden utanför Göteborg

Ett och ett halvt år har gått sedan den veckolånga räddningsinsatsen med …

Read more

olycka-jeanneau-bogpropeller-aterkallning

Storvarvet återkallar båtar – felmontering sänkte segelbåt

En felmonterad bogpropeller fick en tysk segelbåt att sjunka under förrädiska förhållanden …

Read more

Brandbekampning-Almirante-Storni-9-dec-2021

Miljonersättning efter storbranden utanför Göteborg

Ett och ett halvt år...
olycka-jeanneau-bogpropeller-aterkallning

Storvarvet återkallar båtar – felmontering sänkte segelbåt

En felmonterad bogpropeller fick en...

Redaktionen tipsar

Manta5_inledningsbild

Manta5 – vi testar världens första foilande elcykel

Foiling, el- och muskeldrift i kombination. Redan där är Hamnens Gustav Morin såld. Nu är …

Read more

Hamnen Play

Delphia 33 ny modell från Polen

Premiär för nytillskottet Delphia 33

Delphia 33 ny modell från PolenDelphia 33 är det senaste tillskottet från Polska Delphia Yachts. Hon liknar de större båtarna Delphia 37 och 40 i linjerna och är en lätthanterlig seglare med stora utrymmen under däck. Delphia 33 har premiär på Scandinavian Boat Show 8–12 november 2006 i Stockholm.

En någorlunda händig person kan göra motorn vinterklar.

Dags att göra motorn vinterklar

En någorlunda händig person kan göra motorn vinterklar.Ordentlig motorvård ger din motor förlängt liv och vinterförberedelserna är särskilt viktiga. Instruktionsboken berättar vad som bör göras, hur och vilka material som ska användas. För den något så när händige är det här saker som det går att göra själv. Annars får man ta hjälp av proffs eller kunniga vänner.

batar_motorbatar_ona7300

Ona 7300Designer Rune Myrene har tidligare ritat för bland annat Gozzi. Nu är han på gång med ett nytt spännande båtprojekt med Ona 7300, som ska testas under senhösten 2006.

batar_segelbatar_hr54_puff2

Hallberg-Rassy 54

Hallberg-Rassy har nu kommit med sin HR 54, vilken har nominerats till “European Yacht of the Year”, en utmärkelse från Europas ledande båttidningar. Den kommer att vara den största båten på Scandinavian Boat Show i Stockholm i 8-12 november 2006. Det första nya man ser på Hallberg-Rassy’s HR 54 är den stängda akterspegeln och de nedflushade däcksluckorna.

Hallberg-Rassy 54

HR 54 – störst på Scandinavian Boat Show

Hallberg-Rassy 54Hallberg-Rassy har nu kommit med sin HR 54, vilken har nominerats till “European Yacht of the Year”, en utmärkelse från Europas ledande båttidningar. Den kommer att vara den största båten på Scandinavian Boat Show den 8–12 november 2006.

Ny undersökning visar “Morgondagens båtliv”

En ny generation människor drömmer om ett liv till sjöss. Det är en grupp om 2,5 miljoner unga människor, främst kvinnor från storstäderna som vill ge sig ut i fritidsbåt.

Hanse 470e i ny förpackning

Hanse 470e i ny förpackning

Hanse 470e i ny förpackningVi har tittat på Hanses nya 47-fotare på Båter i Sjøen mässan i Oslo. Hanse 470e är en förnyad utgåva av Hanse 461, en modell som fans under tio år. Skrovet är oförändrat, men överbyggnaden har blivit mer elegant och sittbrunnen mer funktionell. Under däck finner man också en hel del förändringar, men båten har fortfarande den modernistiska stilen.

Earthrace

The Earthrace – ett häftigt motorbåtsrace för miljön!

EarthraceThe Earthrace Powerboat är världens första alternativbränsle motorbåt. The Earthrace är ett miljöprojekt som slagit vad om att slå världsrekordet i jorden runt race med motorbåt genom att bara använda förnyelsebart bränsle. Earthrace vill öka kunskapen om alternativa bränslen och bevisa för världen att förnyelsebart bränsle är synonymt med styrka och prestanda.

batar_motorbatar_vator27_2

Vator 27

Nu i sommar presenterade Finska Vator sin nya Vator 27, en snabb retroinspirerad övernattningsbar båt. Det är erfarna båtfolk som Vator riktar sig mot med denna walkaround med hardtop och två kojplatser.

batar_segelbatar_bavariavision40_puff

Bavaria Vision 40

Första intrycket av den nya Bavaria 40
En av de första Bavaria Vision 40 har kommit till Norge. Hamnens norska kollega Seilas fick som första båttidning ta en titt ombord. Vision serien ska lyfta Bavaria till en ny högre nivå. Dessa båtar är bättre utrustade och mer påkostade än Bavarias Cruiser serie. Vi har fått inspektera 40 fotaren, den minsta av en serie av tre.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag samtycker till att Hamnen.se (Kapten Media AB) hanterar mina uppgifter enligt GDPR. Integritetspolicy.