Sponsrad av Yamaha Center Stockholm

Quarken 27 Cabin – utmanaren från Finska Österbotten

Yamaha Center Stockholm

Kommen från Finska Österbotten ger den sig nu in i striden bland tuffa hyttbåtar – och gör det med stort självförtroende. Quarken 27 Cabin var namnet. Se inslaget!

En blick räcker – avsikten med Quarken 27 Cabin är inte att försvinna i mängden. Tvärt om har den kommit för att sticka ut med sina kraftfulla tvärgående steg, sitt sylvassa förskepp och sin rejäla “läpp” för enkla på- och avstigningar.

Avancerad skrovform

Vi har alltså att göra med en riktig racer, sett till skrovform och utseende. Likväl har man inte fallit för frestelsen att falla in i den hysteriska jakten på feta motorer som råder i branschen. Yamaha har dealat till sig ensamrätt på akterspeglarna i fem år framöver och det är deras sex-cylindriga 300-hästare som gäller.

Rutinerad designer

Det räcker dock gott och väl för fartfylld och trygg körning i alla slags väder. Bakom detta nya båtmärke står Osmo Roukala som varit med och skapat kända båtvarumärkena Grandezza och Finnmaster.

Som Hamnen tidigare har noterat så når den öppna versionen med T-top en toppfart på klart godkända 44,5 knop och det finns ingen anledning att tro att hyttversionen skulle vara märkbart sämre.

Snitsiga lösningar

Med paketet kommer en förarplats som kammar hem många pluspoäng. En lösning som överraskade är också sofforna och sätena som kan göras om till alla möjliga varianter av sitt- och liggarrangemang så som det passar för stunden. På det hela taget noteras också båtens goda kvalitet i all sin enkelhet.

Quarken 27 Cabin firar Sverigepremiär på båtmässan Allt på Sjön nu i helgen den 2–4 september och ställs ut av Yamaha Center Stockholm.

Se inslaget!

Nord_Star_33_Gustavsberg

Nord Star 33+ Cruiser – bekväm familjebåt i tuff kostym

En hårding på utsidan. Men låt dig inte luras. Under skalet döljer sig en mycket...
Marex_330_Scandinavia_Gustavsberg

Marex 330 Scandinavia – välanpassad så in i Norden

Rubriken säger det mesta men inte allt. Förutom att vara speciellt lämplig för våra farvatten...
Alukin_650C_Gustavsberg

Alukin C 650 – en stor båt i ett litet format

Helsvetsat skrov, hög åkkomfort och väl genomtänkta lösningar i stort och smått. Så långt intet...
Aquador_300_Gustavsberg

Aquador 300 HT – DC, WA och HT i en och samma båt

Förbi är den tid så Aquador tillverkade en walkaround-, en hardtop- och en daycruiserversion. Nu...
Versadock-Marstrand-Boatshow

Versadock – smidig förtöjning med båten på det torra

För den som vill slippa bottenmålning, sjösättning, torrsättning och krångliga tilläggningar är Versadock svaret. Visas...