Quarken 27 – första rörliga bilderna på det nya båtmärket

Elias Johansson Rimsby

“Push your limits to the maximum” och “experience the superior performance”. Det är företagets egna något yviga ord om det nya båtmärket – men känns inte båten igen sedan tidigare? Se inslaget!

En mörk machoröst som trycker på att detta minsann är en hårding från mörkaste Finland. Det må vara. Frågan är ändå om inte  Quarken 27 Open, såväl som T-top varianten, egentligen är mer av utpräglade solkensracers?

Oavsett vad så är likheterna med såväl Axopar 28 och Nimbus T8 slående. I konceptet ingår stegat skrov, sylvass för och därtill ett konkurrenskraftigt pris. Bakom Quarken boats står Osmo Roukala som varit med och skapat kända båtvarumärkena Grandezza och Finnmaster.

I affärsidén ingår också att köparna ska stora möjligheter att anpassa båten efter sina behov. Med skrovet som grund kan man sedan bygga på med önskad däckutrustning beroende på om det är en öppen dagtursbåt eller en långdistans-cruiser som sönskas. Vidare kan man välja på olika säten, alternativ för matlagning, vattensport och fiskefunktioner.

Se inslaget!

Quarken_Boats

Relaterade artiklar

Hamnen_test_Ryck_280_korbild.

Ryck 280 – första intrycken från testen av utmanaren

Axopar_25_electric

Axopar inleder ambitiös satsning på eldrift med norska Evoy

Quarken_27_Cabin_Actionbild

Quarken 27 Cabin – nu med tak över huvudet

Quarken_27_forsta intrycken

Quarken 27 – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar