Räcker inte flytväst? Skaffa flygväst!

Anders Nilsson

Att borda ett fartyg blev med ens mycket enklare. Eller om du är orolig över att missa Gotlandsfärjan i sommar, packa ned en jetsuit i bakluckan så löser det sig!

Gravity Industries, som vi skrivit om tidigare, arbetar med att försöka upphäva tyngdlagen så mycket som möjligt. Redan 2017 togs flygdräkten Gravity Jet Suit fram. Bakom projektet, som andas lika mycket pojkdröm som ingenjörskonst, står en före detta oljehandlare och reservare inom marinen, Richard Browning.

Sannolikt var det en bra dag i Richards liv för någon vecka sedan när han fick till ett samarbete med sin gamla arbetsgivare, Royal Marines, som genomförde en bordningsövning med jet suits.

Själva dräkten har fem motorer på armar och rygg, 1 000 hästkrafter och flyger i 135 km/h. Så att vinka till förbipasserande under flygning leder sannolikt till oanade rollningar.

Är du sugen, så kostar en dräkt strax under fyra miljoner kronor, det går även att ta en kurs för 70 000 kr, då ingår medlemskapet i Gravity Industries exklusiva Flight Club.

Fortfarande för dyrt? En t-shirt på deras hemsida får du för 235 kronor (plus frakt).

Jetpack

Relaterade artiklar

USS Kearsarge

Spektakulärt – de 40 krigsfartygen lämnar Stockholm!

Stridsbat_90_ovning

Svenska försvarets råd till båtfolket inför sommaren

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Kissnödiga barn kostade 76 200 kr – nöden har lag!

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar