Riva 82 Diva – lyxbåten som håller sin egen djärva kurs

Riva 82 Diva – lyxbåten som håller sin egen djärva kurs

Elias Johansson Rimsby

Riva-82-Diva-inledning
Riva 82 Diva går mot strömmen på mer än ett sätt.

Vulgära exempel där finns det gott om. Men då och då dyker det upp en lyxjakt med lite stil och finess. Detta är ett sådant tillfälle. Vi spanar in Rivas senaste mästerverk – 82 Diva.

Vi har snart sett dem till leda. Svindlande dyra lyxjakter som har allt av tender-garage, pooler, barer, H-plattor och vad man än kan tänka sig och som saknar allt av sans, stil och finess. Men ibland hittar vi också pärlor som är designade med estetisk finess – och som har ädlare ambitioner än att bara vara värst på yachtcluben.

Inte som alla andra

Som Rivas senaste stolthet till exempel. En förhållandevis nätt skapelse som går mot strömmen på mer än ett sätt. Inte min st genom att faktiskt, hör och häpna, tillåta sig en litet mörkare inredning i tider då ljusast möjliga inredning är det som gäller. Men det stannar inte där då Riva 82 Diva på det hela taget präglas av en sober stil i stort och smått. Allt kryddat med lösningar som visar att varvet kan tänka själv.

Riva 82 Diva präglas av en sober design. Se videon!

Riva 82 Diva mäter 25,30 x 6,08 meter. Vikt 68 ca ton. Motor 2 x MAN V12 1 900 hk. Bränsle 6 400 liter. Toppfart 29-31 knop. Sovhytter 4. Bäddar 8. Pris cirka 80 miljoner kronor.

Titt i varje vrå

Vi rygg på Jack Haines på  YachtBuyer när han inte bara provkör utan också tar med oss på en rundvandring ombord på nya Riva 82 Diva i samband med Cannes Yacht Show.

Häng med!

Elias Johansson Rimsby

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Konceptbåten kom redan 2022, nu har man äntligen ställt ut en färdig version på båtmässan i Düsseldorf. Foto: Riva

El-Iseo: Anrika Rivas eldrivna lyxtender ute i ljuset

Riva_Lamborghini_V12

Riva Lamborghini – unikt samarbete mellan två legendarer

Classic Poker Run Inledning

Classic Poker Run – med gräddan av landets mahognyklassiker

Riva-El-Iseo

Riva El-Iseo – första eldrivna båten från det anrika varvet