Oligarker seglar vidare med världens snabbaste kölbåtar

Elias Johansson Rimsby

Snåriga regler och diffusa ägarförhållanden gör att rikaste ryssarna segla vidare, medan hårt satsande ryska idrottsmän i mindre klasser stängs ute. Se inslaget!

Att vara rysk elitidrottare är inte lätt då dörrar stängs för deras deltagande. Det gäller inte minst inom segling och i OS-klasserna där inga ryska deltagare är välkomna.

Uteblivet arbete

Det fick bland annat två Drakseglare nyligen erfara under en regatta, rapporterar en källa till Hamnen. De fick packa ihop och se sina namn borttagna ur resultaten. Mest bedrövade över beslutet var proffsbesättningarna som inte kunde genomföra sitt arbete som planerat.

Världens mest spektakulära kölbåtar seglar under radarn

Vad Hamnen erfar så drabbar detta dock inte de verkligt tunga aktörerna inom havskappsegling, där ryska miljardärer kommer undan med sitt deltagande. Allt tack vare att båtarna inte seglar under rysk flagg och att besättningar och skeppare är av annan nationalitet.

Monaco och Cayman islands löser problemet

Världens två snabbaste kölbåtar är två bra exempel på det. Den ena är Club Swan 125:an Skorpios, som nyligen vann RORC Caribbean 600, och som ägs av Dmitry Robolovlev. Den seglar med Monaco-flagg och flyger således under radarn. Därtill har vi Maxi 100 Comanche som just slog rekordet över Atlanten i ost-västlig riktning och som ägs av ryska miljardärer. Den seglar under Cayman-flagg och har också internationell besättning med en skeppare från Australien.

Besättningen från Comanche rapporterar dock att ägarna kancellerat deltagande i planerade regattor och att besättningen ändå hade valt att inte dyka upp.

Club_Swan_125

Relaterade artiklar

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Axioma_Superjakt_till_salu

Köpläge – beslagtagen rysk superjakt säljes till vrakpris

Dilbar_lyxjakt_Oligark_beslagtagen

Lyxjakter för mångmiljardbelopp beslagtagna

Varldens_Storsta_lyxjakter

Topplistan – världens största och dyraste lyxjakter

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar