Sail GP – hårda krockar i hög fart under avgörande dagen

Gustav Morin

Sail-Gp-day-2-San-francisco Sail GP dag två i San Francisco är den sista och avgörande i säsongen 2022. En dag med hårresande händelser som filmas i närbild. Se höjdpunkterna och alla race i repris. 

Två väldigt spännande race där Amerikanarna blir påkörda så att hela akterpartiet på babordsskrovet åker av. Och en styrbord/babord-situation som minst sagt satte igång alla tittares nerver.

Det var bara centimeter från vad som sannolikt skulle ha blivit Sail GPs värsta krasch någonsin. Nu blev det bara en smäll i mängden…

Här är hela den avgörande andra dagen för säsongen 2021/2022 i repris. Första dagens repris kan ni se här.

Om ni inte orkar beta av ett par timmars högintensiv segling så får ni hela helgens höjdpunkter summerade här ovan. 

San Francisco är känt för att vara en utmanande plats att kappsegla på. Det är kallt i vattnet, strömmen är ofta stark och när vindarna drar ner från staden blir vriden och vindökningarna dramatiska.

Första Svensken gör debut i Sail GP

Den här gången resulterade nämnda utmaningar – tillsammans med nerviga seglare som inte alltid har lika många ögon som situationerna kräver – i både krockar och kapsejsningar.

Ombord på den danska båten fick för första gången en svensk möjlighet att visa sina framfötter. Det var unga och starka Julius Hallström som kastades in i hetluften. Mer om Julius premiär i Hamnen Studio ep.18.

Ovan syns den spännande avslutningen på säsongen 2021/2022 i stillbilder. Redan i maj 2022 drar racingen igång igen. Den här gången på Bermuda.

Sail-Gp-day-2-San-francisco

Relaterade artiklar

Storm_Sail_GP

Sail GP – kraftigt oväder skapade stort kaos i Sydney

Blixtnedslag-i-segelbat

Sail GP – dansk seglare träffad av blixten

Sail-Gp-day-1-San-francisco

Avgörandet i Sail GP – racet om en miljon dollar

racing_bankappsegling_2019_Sail_GP_final_SailGp_final

Nära krock i aggressiv uppgörelse om 10 miljoner kr!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar