Sailing La Vagabonde – sagolik segling i Vietnam

Sailing La Vagabonde – sagolik segling i Vietnam

Elias Johansson Rimsby

Sailing_La_Vagabonde_Vietnam Den kända långseglande barnfamiljen har sett mycket. Frågan är dock om inte vistelsen i Vietnams historiska farvatten smäller högst. Se videon!

Världens största seglingskanal med över 1,8 miljoner prenumeranter återvänder till Vietnams sagolika farvatten. Och gör det av en mycket förståelig anledning. Förutom karga, klippor, vackra stränder och en storslagen natur finns här också en kultur som skiljer sig från det mesta.

Se också:
Lista – de hetaste långseglarna på Youtube
Sailing La Vagabonde – känd långseglare attackerad av apor

Det gäller inte minst de isolerade flytande samhällena som finns att finna där befolkningen äter, sover, festar, lever,  försörjer sig och går i skolan på sina flytande plattformar. Spartanskt kan tyckas. Men ändå avundsvärt med tanke på den harmini som präglar hela tillvaron.

I samklang med naturen

Se när Youtube-kanalen Sailing La Vagabonde lämnar sin egen segelbåt för ett par dagar för att upptäcka Vietnams farvatten från en passagerarbåt. Och för att lära sig av en befolkning som kan konsten att leva på – och i samklang med – naturen.

De kända långseglarna på Sailing La Vagabonde besöker unika flytande samhällen i Vietnam.

Gav Greta Thunberg lift över Atlanten

Hamnen har zoomat in Sailing La Vagabondes båtliv och leverne många gånger. Inte minst när de, såsom av en händelse, stötte på den svenske seglarlegenden Sven Yrvind på Azorerna. Eller när de gav Greta Thunberg lift över Atlanten för hennes deltagande i klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2–13 december 2019.

Trimaran i kolfiber

Till skillnad från seglande YouTubers över lag har de satsat på en extrem kolfibertrimaran som bokstavligt talat är snabbare än vinden – och som påstås vara världens snabbaste seriebyggda trimaran.

 

Elias Johansson Rimsby

Sailing_La_Vagabonde_Vietnam

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Segling_till_Alaska

Riskfylld men storslagen segling i Alaska

Segelgarderob_for_langseglare

Tips, trix och rätt segelgarderob för långseglare

Sailing_La_Vagabondee_rabies

Sailing La Vagabonde – känd långseglare attackerad av apor

Daniel_ensamseglare_inledningsbild

Långsegling – livet ombord på en segelbåt mitt i paradiset