Seglivad vattenskoter med 6,2-liters V8:a!

Elias Johansson Rimsby

Av alla sjövilda flytetyg som presenterats och som begravts innan de ens blivit verklighet är Strand Craft V8 Wet Rod extra seglivad då den fortfarande lever.

Sju år har gått sedan Hamnen publicerade en artikel om om Strand Craft V8 Wet Rod för första gången. En artikel som för visso hyllade kreativiteten men som också ifrågasatte allt annat – från designen till poängen med att förse en vattenskoter med en V8-motorn på 5,7 liter och 300 hk.

Åbäket lever!

Nu visar det sig att detta “koncept-flytetyg” inte är skrotat utan tvärt om – att idén lever i allra högsta grad.

Går det som upphovsmännen tror och hoppas finns det snart alltså en vattenskoten med V8-motor på marknaden. Dock med 6,2 liters V8:a istället för den futtiga 5,7-litare som det var tal om för sju år sedan.

Herrejössesmodell!

I övrigt är det mesta sig likt. Vi snackar alltså om en 16 fot lång kolfiberbjässe med träinslag, vattentät box för bagage, kylbox, ljudsystem av herrejössesmodell och navigator samt sittplatser för upp till tre personer.

Strand Craft V8 Wet Rod. Nu med 6,2 liters V8 – eller snart – kanske.

För sju år sedan trodde man att priset skulle stanna på omkring 49 000 dollar. Vad beräkningarna landar idag är inte känt.

Vargen kommer!

Nu som då tror tillverkaren att skotern gör sig bäst som tender till en av deras lyxjakter. Enligt uppgift ska det också gå att köpa bara en Strand Craft V8 Wet Rod…

… den dagen den släpps – om den släpps.

Strand2

Relaterade artiklar

Taiga_eldriven_vattenskoter

Taiga Orca Carbon – en hästspark till eldriven vattenskoter

Vattenskoter_forarbevis

Kravet på förarbevis har minskat vattenskoterbuset

Vattenskoter_kontroll_KBV

Vattenskoter – utökade kontroller i hela landet

Kustbevakningens-vattenskoter

Ung man först att åka fast efter nya vattenskoterlagen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar