Kite ger motorbåtskatamaraner ett välkommet lyft

Kite ger motorbåtskatamaraner ett välkommet lyft

Elias Johansson Rimsby

Silent60_Kite Silent Yachts, som tillverkar bekväma hybrid- och elmotordrivna katamaraner, tar nu nästa steg mot minimerade utsläpp med kite som standard på sin 60-fotare.

Hamnen har tidigarte rapporterat om Silent Yachts 55 som tack vare ett effektivt skrov, gott om batterikapacitet samt solceller klarar sig i dagar utan understöd av laddstolpe eller dieselgenerator. Förutsatt att vädret är någorlunda skapligt förstås.

Fin respons

Nu tar de nästa steg i jakten på att på att minimera behovet av dieselgeneratorn genom att erbjuda ett kite-segel som tillval till sin 60-fotare. I förlängningen troligtvis också till samtliga modeller. Speciellt som de flesta kunder hittills har nappat på idén utan vidare betänketid.

Vid köp av en Silent Yachts 60 ingår en kite. 

Det hela bygger spå ett system med en kite som lär vara mycket lätthanterlig och som enligt Silent Yachts VD Michael Kohler ska generera 10 gånger mer kraft per kvadratfot än ett konventionellt segel. Inte minst för att den flyger på cirka 400 fots höjd där det blåser hårdare.

Enkel hantering

Till skillnad från ett konventionellt segel behöver en kite varken mast eller rigg och när den inte använd stuvar man enkelt ner den i en låda på fördäcket.

Elias Johansson Rimsby

Silent60_Kite

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Strana-Finn-Limeseth-elbåtsmässan

Seadrive – ljudlös och eldriven manövrering i trånga hamnar

Hwila-elbåtsmässan

Hwila – Sveriges vackraste eldrivna motorbåt?

Hjerter-Kung-Hamnen-test

Test: Hjerter Kung – hemmabyggarens eldrivna ångbåt

Eldriven-Pettersonbat-Rikard-Wildare

Elbåt-gurun om konsten att själv el-konvertera sin båt