Silver Shark BRx – första intrycken från testen

Silver Shark BRx – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

Silver_Shark_BRX En råbarkad grovis. Fast ändå en snygging med designade finesser. Men mest en grovis. Rörigt? Här är första intrycken från testen. 

Grova svetsfogar, stryktåligt skrov, jättelika självlänsar och gott om stuvutrymmen. Så långt låter Silver Shark BRx som en renodlad yrkesbåt. Men så finns det också detaljer som talar ett annat formspråk.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Silver Shark BRx samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Är det inte så, Gustav Morin, som är i full färd med att testa nya Silver Shark BRx på stökiga farvatten utanför Helsingfors?

– Jo, det här är helt klart Silvers mesta bruksbåt. Det syns i både stort och smått där kraftigt mönstrade gångytorna, rejäla självlänsar, kastdäck och nedfällbara tofter bara är några exempel, säger Gustav Morin.

En renodlad sportfiskebåt alltså?

– Ja. Eller nej, inte renodlad även om det finns många lösningar som tilltalar sportfiskare. Silver Shark BRx kan mer än så. Det är uppenbart att man har försökt att skapa en båt som ska fungera till mer än bara cruising ett par veckor kring midsommar. Det är en bruksbåt helt enkelt även om…

Även om?

– … även om den också – vad ska man säga. Även om den samtidigt är lite fin i kanten. Jag tänker framför allt på vindrutorna. De känns inte riktigt som de hör hemma på en grovis. Jag återkommer till det i testen som släpps inom jättekort. (Uppdatering: testen är nu publicerad.)

Jättekort?

– Ja högst en dag. Max två.

Hur känns den att köra?

– Bra! Inte minst med tanke på förhållandena här där havssjö blandas med svall från riktigt tung båttrafik. På så sätt kan jag verkligen säga att detta är en givande test. Silver Shark BRx får verkligen visa vad den går för. Jag till men jag kan redan ny säga att den kammar hem pluspoäng för att den, hör och häpna, INTE har några steglister.

Fler tidiga intryck?

– Ja jag har ett och annat att säga om dessa förb… ehhh – dessa stolar som ska vara något slags försök att skapa en fungerande dämpning. Det riskerar att få sig en ordentlig släng av sleven i testen.

Så vi har alltså att göra med en grovis som är fin i kanten och som går bra i sjön vilket tyvärr inte känns på grund av taskig sittkomfort?

– Ja, där har du några första intryck men det kan ju ändra sig under dagen, avslutar Gustav Morin.

Se också:
Silver Shark CCX – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

Silver_Shark_BRX

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Test-Nordstar-42-Cruiser-inledning

Nord Star 42 Cruiser – tungviktare med dolda resurser

Princess-S72-inlöedning

Princess S72: Hamnen testar båt för 50 miljoner

Cremo_410_SC_inledning

Cremo 410 SC – liten, smidig och klassisk styrpulpetbåt

Yamarin_Cross_75_BR_Hamnen_test

Yamarin Cross 75 BR – sportig och förvånande förnuftig