Simrads Cruise – med fokus på enkel användning

Simrads Cruise – med fokus på enkel användning

Gustav Morin

Simrad Cruise Family puff Simrad Yachting lanserar Simrad Cruise som är en enkel sjökortsplotter för smidig navigering utan komplicerade funktioner – till ett bra pris.

Simrad Cruise har enkla GPS-funktioner med grundläggande ekolodsteknik för säker och tillförlitlig navigering. Med Cruise slipper man alltså komplicerade fiskespecifika ekolods- och nätverksfunktioner och du behöver inte lära dig någon komplicerad elektronik. Skärmen är ljusstark och går enkelt att läsa av –även soliga dagar.

Funktionerna styrs med en kontrollratt och det är enkelt att förflytta sig i menyerna och få tillgång till den viktiga information man behöver för säkra och trevliga turer på sjön. Hastighet, djup och GPS-position, kurs, batterinivå och temperatur, mer behövs inte och det har Simrad Cruise tagit fasta på.

Man kan även välja mellan en mängd olika kartalternativ, inklusive C-MAP® och Navionics®, som innehåller C-MAP Easy Routing vilket ger en billiknande navigeringsupplevelse.

Simrad Cruise tillåter båtägaren att kasta loss och navigera till målet – utan tekniska kunskaper.

Den medföljande ekolodsgivaren med CHIRP-ekolodsfunktioner ger utmärkt automatisk spårning av djup utan att man behöver finjustera eller programmera den. Installationen är enkel, det enda som krävs är ström- och ekolodskablar.

Simrad Cruise 5 Right Facing SPLIT 34874 Fokus ligger på enkel användning. En del i det är att skärmen kan delas mellan navigation och ekolod. 

– Vi lyssnar på våra kunder och ger dem exakt vad de vill ha av sin marinelektronik, säger Leif Ottosson, vd på Navico Group och fortsätter.

– Vår produktserie innehåller multifunktionsdisplayer och glass helm-system som är utformade för några av branschens mest kraftfulla navigeringsstationer, men många av våra kunder vill ha en prisvärd och lättanvänd sjökortsplotter för enkel navigering som de bara kan koppla in och sen åka ut på sjön. Det är för de båtägarna som vi lanserar Simrad Cruise.

Simrad Cruise finns i skärmstorlekarna 5, 7 och 9 tum och har ett konkurrenskraftigt pris på 3 696 kr, 4 768 kr respektive 6 336 kr (exkl. moms). Enheten är vattentät enligt IPX7 och idealisk för installation i öppna båtar såsom RIB, daycruisers, vattenskidbåtar, wakeboardbåtar, bowriderbåtar och jollar. Den kan enkelt monteras infälld eller på medföljande bygel.

Mer information om Simrad Cruise och företagets hela utbud av marinelektronik finns på www.simrad-yachting.com.

Gustav Morin

annonsmarkerad_2019_Simrad_Cruise_Simrad_Cruise_Family_puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

puff_radarskolan1

Radar – snabbkurs för vanligt båtfolk!

batprylar_2017_AautopilotFuruno_Ingang_AutoIngang

Sikta och tryck till så kör den dit du vill!

batprylar_2017_VesselView703_Ingang_MercuryVesselIngangIngang

VesselView 703 – allt i ett!

batprylar_2015_Simrad_forward_scan_Navico_Artikel

Undvik olyckan med framåtseende ekolod