Sjuttonårig olympier död i tragisk jolleolycka

Elias Johansson Rimsby

Eya_Guezguez_jolleolycka_2 Eya Guezguez, 17, som var rorsman i den tunisiska 49:ern i OS i Tokyo 2020, dog under träning den 10 april. Med ombord var också tvillingsystern Sarra som klarade sig oskadd.

Syskonens jolle, en 49:er,  kapsejsade i hårda vindar utanför den tunisiska huvudstaden Tunis kust. På plats, närmare bestämt alldeles bredvid i en följebåt, fanns också deras tränare som ska ha agerat snabbt och som enligt Scuttlebutt Sailing News ska ha lyckats befria Sarra från den “trassliga riggen”.

Dog av drunkning

Därpå ska han ha utfört HLR (Hjärt-lungräddning) på Eya innan hon fördes till sjukhus och dödförklarades på grund av drunkning.

Händelsen har väckt ilska och frustration, inte minst i den tunisiska seglingsorganisationen och man har nu inlett en utredning av händelsen som inträffade bara några timmar innan tiden var inne att bryta fastan den nionde dagen av Ramadan.

Tragedi på sportscenen

Systrarna Guezguez slutade sist i flottan med 21 båtar under OS i Tokyo. Tunisiens olympiska kommitté (CNOT) har beskrivit hennes död som “en tragedi på sportscenen.”

Se också:
Jessicas idé räddade tio från drunkningsdöden

Eya_Guezguez_jolleolycka_2

Relaterade artiklar

SSRS_assisterar_grundsmall

SSRS rapporterar – 200 utryckningar på grund av grund

Blunders_till_havs

Video – kavalkad av dyrköpta lärdomar till sjöss

containerfartuyg_simmare

Nära döden – simmade undan containerfartyg i sista sekund

Kranbil_krasch–sjosattning

Sjösättning – kranbil välte och skadade segelbåt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar