Slakten i SVT – båten var inte alls skrotfärdig!

Elias Johansson Rimsby

Det sista ordet är ännu inte sagt när det gäller SVT´s båtslakt i “1 mot Sverige” då båten ska ha varit långt ifrån skrotfärdig.

Många träbåtsentusiaster upprördes av SVT’s experiment, som Hamnen rapporterat om tidigare, där man släppte en 1 200 kilo tung träbåt från 45 meters höjd på bästa sändningstid. Något som projektledaren Haida Jamshidi beklagar i ett SMS till Aftonbladet.

”Det är tråkigt om folk är upprörda, och vi skulle ha varit tydligare i programmet att båten var i dåligt skick.”, skriver hon.

“Förtjänade ett bättre öde”

Båtens förra ägare är av en annan åsikt och menar att den bara var en vårrusning ifrån fullgott skick. En båt som för övrigt har fått många timmars kärlek under de 50 år han ägde den.

Bilden är från sommaren 2016, eller möjligtvis 2015, hälsar förra ägaren.

Den förre ägaren låter också hälsa att han visserligen sålde båten frivilligt till produktionsbolaget men att de aldrig sade vad den skulle användas till. Hade han vetat hur det skulle sluta så hade han valt att behålla den alternativt sålt den till någon annan.

Slakt

Relaterade artiklar

Passing_Wind_inledningsbild

Fantastisk träbåt säljes – uppvisning i båtbyggandets konst

Hood-57-LM-inledningsbild

Flybridgebåt byggd i gran och glasfiber klarar 39 knop!

Wayne_Gretzkys_bat

Hockeylegenden Wayne Gretzkys nya mahognydröm

Gloabal_Dream_skrotas

Sprillans nytt kryssningsfartyg kan komma att skrotas

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Slakten i SVT – båten var inte alls skrotfärdig!”

  1. Tar definitivt avstånd till förstörelse “underhållning” och vilka ringar på vattnet som det sprider. Tv ledningen har ju tydligen låtit sig påverkats att detta är “kul, roligt, etc”.
    Dåliga attityder att sprida vidare.
    Lars B
    Silversmedsmästare

    Svara

Lämna en kommentar