Sponsrad av

Nimbus 365 Coupé – komfort framför allt

Den prisas ideligen för sin funktionella design och är perfekt för familjer och livsnjutare som vill åka långt och bo bekvämt.

Nya förbättrade Nimbus 365 Coupé har ett modernt formspråk med spänstiga linjer som hon ärvt av syskonen 305 och 405. Framförallt handlar förbättringarna om funktionalitet.

Nimbus 365 Coupe2

– Eftersom vi vänder oss till medvetna och ofta kunniga båtmänniskor och familjer som använder sina båtar mycket väljer vi alltid funktion före design. Vi kallar det själva för funktionell design, vilket är djupt inbäddat i Nimbus varumärke och DNA. Samtidigt strävar vi självklart efter att göra den så vacker som möjligt, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus Boats Sweden AB.

Nimbus 365 Coupe 1

Exempel på funktionell design och förbättringar är kraftigare avbärarlist, förbättrad sikt från förarplats och salong, ny-D-stolpe med integrerad ventilation, dubbla takluckor med bättre ljusinsläpp och ljusare salong, utdraget aktertak för bättre skydd och enklare kapellhantering, ny förbättrad sidodörr och re-designad pulpit med bättre funktion och säkerhet.

Nimbus Coupe

– Med våra nya Coupémodeller når vi ut till en helt ny och ofta yngre målgrupp som prioriterar enkelhet, kvalitet och socialt umgänge. Det började med introduktionen av 365 Coupé med ”sidewalk” som utsågs till ”European powerboat of the year 2012”. Därefter har samtliga nya Coupémodeller med ”sidewalk” antingen nominerats eller vunnit priser. Vi ser positivt på framtiden och känner oss trygga i att vi har en serie med riktigt fina modeller fullproppade med funktionalitet som vi vet att kunderna vill ha, säger Jonas Göthberg, marknadschef på Nimbus.

Interiör med skandinavisk design
Interiört bjuder 365:an på härlig gedigen kvalitet där den mörka mahognyn skapar en skön kontrast till de lackade ljusa ytorna och ger en varm känsla. Båten har två kabiner fördelat på ”owners cabin” och ”guest cabin” med gemensam toalett. Nytt är att båda kabinerna har försetts med hög-skåp/garderober för bättre förvaring. Kabinerna har tygbeklädda skott i ljust material som dämpar ljud. LED belysningen i båten är väl genomtänkt och skapar trivsel samtidigt som den är funktionell. Den integrerade ventilationen ger en väsentlig skillnad på cirkulation och luftkvalitet.

Nimbus 365 Coupe5Uppe i salongen har utrymmet maximerats och den upplevs som ljusare och luftigare. Anledningen är det extra stora glastaket som ger generöst med ljusinsläpp. Taket har två stora öppningsbara takluckor (elektriska som tillval) med integrerat solskydd. Salongen har flera stora rena och plana ytor men känns ändå ombonad.

Nimbus 365 Coupe7Den vändbara passagerarsoffan har plats för två vuxna alternativt en vuxen och två barn som kan åka med i färdriktningen. Både U-soffan och bordet i salongen är större än tidigare. Det finns gott om utrymme för fyra att äta men upp till sex personer får plats. U-soffan konverteras med lätthet till en extra dubbelbädd.

Båten har limmade rutor och stor välvd framruta, ny öppningsbar skjutdörr på styrbordssidan och har även en fullt öppningsbar sidoruta på babordssidan.

Modulärt pentry
Det nya modulära pentryt erbjuder mer förvaringsutrymme och fler valmöjligheter för att möta individuella önskemål. Möjlighet att välja gas-häll, el-häll, eller induktions-häll, ugn eller mikrovågsugn. Möjlighet till extra kylbox(36 liter), frysbox eller extra förvaringslåda. Integrerad köksfläkt finns som tillval i överskåpet.

Optimerad förarmiljö
Matta ytor med minimala störmoment, handtag för säkerhet vid sjögång samt en flexibel instrumentbräda som kan bestyckas med en stor 16-tums plotter eller två mindre. Samtliga ytor är behandlade med smutstålig matt lack som minskar reflektioner och är lätt att torka av.

Nimbus 365 Coupe8Dörröppningen på styrbordssida är rejält tilltagen och gör det möjlighet att styra båten eller lägga till ståendes på utsidan – en funktion som används ofta. Den rostfria pulpiten är delad på mitten och det finns nu öppning för bättre och enklare access i och ur båten vid sidotilläggning.

Hela båten är försedd med LED belysning.

Sidewalk design
365 Coupé är den näst största modellen i Nimbus prisbelönade Coupéserie med “sidewalk”. Sidewalk design ger båten generösa utrymmen och gör det även lätt och säkert att stiga ombord, röra sig runt båten och fram på fördäck. Båten har rejäla rostfria pulpits för extra säkerhet och på fördäck finns en stor solbädd. Dolt på styrbordssidan hittar man bränslepåfyllning och tömning av septiktank tillsammans med en mer effektiv dränering.

Nimbus 365 Coupe4Båten har ett stort akterdäck i samma nivå som badbryggan och salongen. Hög sarg och kraftig dörr till badbryggan ger en påtaglig trygghetskänsla. L-soffan har jämfört med tidigare modell bättre komfort tack vare större sittdjup och bättre ryggstöd. Bordet är också större.

Båten har också anpassats för mindre motorisering för att möta miljökraven på bland annat Bodensjön. Med en Volvo Penta D4-260 blir båten lättare, mer bränslesnål och får ”smart speed” liknande egenskaper.

Summerat är 365 Coupé en båt som passar erfarna båtmänniskor, familjer och livsnjutare som värdesätter ett okomplicerat och njutbart liv till sjöss under längre perioder.

Teknisk specifikation
Längd: (skrovlängd) 11,37 m
Bredd max 3,50 m
Vikt 6 400/6 900 kg
Bränsletank 700 l
Vattentank 270 l
Kylskåp / kylbox 65 / 36** l
Varmvattentank 20 l
Septiktank 120 l
Startbatteri 1x12V 75Ah
Servicebatteri 5x12V 80Ah
Servicebatteri (Heavy Duty) 2x12V 75Ah
Batteriladdare med landström och jordfelsbrytare
Max antal personer 8 st
CE kategori B8
Antal bäddar 4+2 st
Motoralternativ:
Volvo Penta D4-260 191 kW (260 hk) maxfart ca 20 kn
Volvo Penta D6-370 272 kW (370 hk) maxfart ca 25 kn
Volvo Penta D6-435 320 kW (435 hk) maxfart ca 28 kn
Volvo Penta 2 x D4-225 330 kW (450 hk) maxfart ca 28 kn
Volvo Penta 2 x D4-260 382 kW (520 hk) maxfart ca 30 kn
Volvo Penta 2 x D4-300 442 kW (600 hk) maxfart ca 32 kn

X-Yachts - X5

X56 – fart, finess och komfort!

Snabb, styv och välbyggd men också begåvad med finesser och komforthöjande små och stora genidrag...
Efoy

Efoy – det oberoende båtlivet!

Den som vill begränsa sitt båtliv genom att ständigt hålla sig nära ett landsströms-uttag eller...
Navark

Internationella Navark hjälper dig att hitta drömbåten

Att hitta rätt båt på egen hand kan vara svårt, tidskrävande – ja till och...
Sleipner

Sleipner SX – bogpropeller för alla!

En bogpropeller som är tyst, effektiv och lätt att montera i såväl fören som aktern...
Viggo C8

Viggo C8 – hyttbåt i toppklass!

En hyttbåt ska kunna klara snabba, bekväma och säkra transporter i alla väder vilket Viggo...