Sponsrad av Yachtsale AB

Oceanis 34.1 – den perfekta balansgången

Yachtsale AB

På frågan om detta är en snabbseglare eller en komfortabel semesterbåt är svaret helt enkelt – ja. Däri ligger också styrkan hos Ocenis 34.1.

Att skapa en renodlad snabbseglare är en sak. Att samtidigt göra den komfortabel och lätthanterlig är en annan. Med detta sagt har vi ringat själva balansgången som Ocenis 34.1 går – och går med den äran.

Flera valmöjligheter

Det hela bygger på ett potent skrov som grund. Därefter styr man i mångt och mycket resten genom att utrusta båten som det passar. Får det till exempel vara den grunda, den djupa eller rentav en fällköl?

Vad sägs om den stora performance-riggen? Eller ska vi slå till på den litet snällare och betydligt mer lätthanterliga criuising-riggen? Varför inte gå hela vägen när det gäller enkel segelhantering och beställa båten med rullmast, självslående fock samt en inte fullt så reslig rigg?

Två eller tre hytter?

Man får med andra ord sin Ocenis 34.1 som man vill. Detta oavsett det gäller prestanda och alternativa inredningslösningar med två alternativt tre separata sovhytter.

Invändigt råder det inga tvivel om att det är komforten som har fått stå i fokus. Sin vana trogen briljerar Beneteau-varvet med sina svårslagna utrymmen som badar i volym och ljus.

Detsamma gäller sittbrunnen vars storlek och funktion bara kan jämföras med betydligt större båtars.

Bekymmersfritt båtliv

Utmärkande är också att varje lösning och finess är framtagen för att underlätta livet ombord. Det gäller inte minst L-pentryt –eller snarare det fullfjädrade köket – vars avställningsytor, diskho, kyl samt förvaringsmöjligheter håller klass med vilket hemmakök som helst.

Sist men inte minst är det tryggt att veta att Ocenis 34.1 är en produkt av världens största båtvarv. Varje lösning och varje finess är resultat åratal av förfiningar, förbättringar och erfarenheter.

Princess-yachts-pa-batmassa

Princess Yachts ställer ut 350 fot lyxbåt på båtmässorna!

I slutet av augusti och början av september syns flera av Princess senaste modeller under...
Antares_Yachtsale

Beneteau Antares – med inbyggd upptäckarglädje

Det handlar om att kunna transportera sig snabbt, säkert och bekvämt till nya utflyktsmål. Men...
Nordkapp_airborne_8

Nordkapp Airborne 8 – RIB för tuffa tag

Grå, rå och kaxig som få. Gott så – men kanske är det ändå båtens...
zodiac-medline-6-8-rib-båt-17

Zodiac Medline 6.8 – den solstänkta ovädersbåten

Sjösäker, stabil, pålitlig och komfortabel. Inget konstigt så långt då detta gäller de flesta RIB:ar....
agapi-hassle-free-boat-life

Agapi Boat Club – det bekymmersfria båtlivet

Vad sägs om att ha tillgång till modernast tänkbara flotta av båtar samt slippa allt...