Sponsrad av X-Yachts

X4³ och X-Power 33C – världspremiär på Eriksberg Boat Show!

X-Yachts

X-Yachts nya uppdaterade X4³ och deras nya innovativa motorbåt X-Power 33 C premiärvisas på Eriksberg Boat Show 8-10 april. 

För sex år sedan slog X4³ ned som en bomb i Seglarsverige med sin sinnrika kombination av sport och komfort. Nu kommer uppföljaren som ska vara lite bättre på nästan allt.

Att konstruera en snabbseglare är en sak. Att bygga en komfortabel båt är en annan. Ändå var det just denna frestande kombination i ett och samma flytetyg som utmärkte X4³ mest när den premiärvisades för sex år sedan.

Mer av allt

Nu kommer uppföljaren vars grund vilar på samma filosofi. Dock med skillnaden att den har begåvats med lite mer av allt. Vad sägs till exempel om en högre mast och mer segelyta? Därtill har den nya versionen inbyggda chines med allt vad det innebär av längre vattenlinje och krängningshämmande effekter.

Varvet har lagt stor möda på att X4³ ska vara lätt att hantera med liten besättning. Därav finesser som självslående försegel, elvinschar och storsegel på rulle.

Rymligare och mer muskler

Mest utmärkande med uppföljaren är dock att den är hela 52 centimeter bredare i aktern vilket har bäddat för en sittbrunn som kan jämföras med sittbrunnar på betydligt större båtar. Likaså har det gjort de redan rymliga rymligt akterruffarna ännu rymligare.

Många olika val

I övrigt präglas inredningen av strikta och raka linjer med mycket ljusinsläpp genom takluckor samt fönster i såväl ruff som skrovsidor. Som beställare kan man välja mellan flera olika inredningsalternativ (en eller två toalettutrymmen samt två eller tre sovhytter).

Världspremiär i Göteborg

Nya X4³ firar världspremiär på Eriksberg Boat Show den 8-10 april där den svenska återförsäljaren också visar upp X-Power 33C som kommer med löfte om spektakulär design, kompromisslös kvalitet, utmärkt prestanda, hög säkerhetsnivå och användarvänlighet, imponerande bränsleekonomi och en skrovdesign signerad svenska Petestep.