Zipwake – optimalt gångläge automatiskt och på nolltid

Elias Johansson Rimsby

Rätt gångläge är som bekant avgörande för toppfarten, accelerationen, åkkomforten, förbrukningen, miljön och ekonomin. Något som Zipwake ställer in på nolltid. Se inslaget!

Zipwake använder så kallade interceptorer istället för traditionella trimplan. Det är dock bara början på en lång rad fördelar. Mest utmärkande är att Zipwake ställer in motorbåtens optimala gånge helt automatiskt och bibehåller det oavsett hastighet, viktförändringar, vindriktningar och rattutslag. Allt tack vare ständiga korrigeringar av båtens pitch och roll.

Se också:
Zipwake – högre komfort och lägre bränsleförbrukning

Detta gäller även under girar. Systemet lägger båten med den vinkel som eliminerar sidokrafter under giren (balanserad gir). Förbi är alltså den tid då förarfens kunskap och fingertoppskänsla var avgörande för toppfarten, accelerationen, åkkomforten, förbrukningen, miljön och ekonomin.

Bättre åkkomfort

Som en ren bonus kommer också en avsevärt förbättrad åkkomfort med minimerad planinströskel, minskad vågbildning samt bibehållen sikt föröver i hela fartregistret. För att nämna några exempel.

Ren instrumentpanel

Nytt för i år är något som kallas Integrator Module och som innebär att man helt enkelt kan slopa Zipwakes tillhörande display och få informationen presenterad i telefonen, på paddan eller i den befintliga plottern ombord.

Se inslaget med Mats Sköld, Teknisk chef, Zipwake.

Zipwake_Mats_Skold

Relaterade artiklar

batprylar_2015_Zipwake_Ingang_ZipwakeIngang

Bota sjösjuka – 15 000 kr

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar