Stor Fjord- och Coronet-träff i Wasahamnen nu i helgen

Stor Fjord- och Coronet-träff i Wasahamnen nu i helgen

Elias Johansson Rimsby

Weekender_24_inledning Frosseri i klassiker från båtlivets ungdom. Det är den korta beskrivningen av “Wasahamnen goes plastic” som arrangeras nu på lördag.

Ett 60-tal klassiska Fjord- och Coronetbåtar i alla storlekar. Det är vad som utlovas när “Wasahamnen goes plastic” arrangeras nu på lördag. 

Coronet och Fjord var under 60- och 70-talen de två i särklass största båtvarven för fritidsbåtar i Europa, både stora modellprogram från små båtar med utombordsmotorer till betydligt större bobåtar.

Se också:
Världsrekord – 47 Fjordlingar i rad!

Coronet symboliserar enligt entusiasterna kvalitet och god smak än i dag och de var spjutspetsen i europeisk båtindustri under 20 år. En dåtida storproducent av stilikoner och båtar som även inbitna seglare ville ha kunde tänka sig.

Nyskapande på sin tid

Fjord, som under 70-talet växte till en av de största båtvarven i Europa, förknippas med nyskapande båtar med innovativ design. Något som Fjordling 17 är ett utmärkt exempel på med sin stabiliserande vattentunnel.

Nu på lördag samlas ett 60-tal Fjord- och Coronetbåtar i Wasahamnen.

Nyskapande var också Fjord weekender och Fjord Dolphin 900 som ansågs vara den nya generationens familjemotorbåtar i italiensk design. Båtar som vars koncept kopierats av båtvarv världen över.

Träffa experterna

Nu på lördag klockan 11.00 slår man alltså upp portarna till Wasahamnen för alla som vill beskåda dessa klassiker och   prata med såväl ägare som experter från de båda arrangerande klubbarna.

Mer info på Fjordklubben och Coronet Yacht Club.

Elias Johansson Rimsby

Weekender_24_inledning

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Gustavsberg_inledning

Allt på Sjön räds inte väder – första intrycken från mässan

Yamarin_80_DC_inledningsbild

Yamarin 80 DC – första intrycken från mässan i Helsingfors

Helsingfors_Flytande_batutställning

Rekordstor båtmässa i Helsingfors nu i helgen

Fjordling_Poker_Run_inledning

Fjordling Poker Run – stilstudie i vackra gånglägen