Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Elias Johansson Rimsby

Phoenix_II_superyacht Få, om ens någon, har sådan koll på superjaktvärlden som eSysman SuperYachts. Här lutar vi oss tillbaka och låter oss guidas genom Monaco Boat Show 2022. Häng med!

Nej, åtets upplaga Monaco Boat Show var inte den största som skådats och slog heller inga rekord. Likväl bjuds här på vyer, supejakter och makalösa flytetyg som får den mest kräsne att studsa. Vi låter oss guidas av Youtube-kanalen eSysman SuperYachts som inte låter sig imponeras så lätt men som uppenbarligen vet vad den talar om.

Se också:
Topplistan – världens största och dyraste lyxjakter

Bland annat får vi en inblick i hur det går till om man bestämmer sig för att spendera några hundratals miljoner på en superjakt. Som förväntat är det inte bara att kliva ombord, skriva på, skaka hand och köra iväg när mässan stänger. Med köpet kommer också en besättning som ska avlönas, inackorderas och dirigeras. För att nämna en del.

Guidad tur i lyx

Nästa lektion i superjakt-kunskap handlar om nybeställning. Hur går man till väga om man har en miljard över och låter ett varv bygga en båt från grunden? Redan här kan vi avslöja att resan börjar med ett samtal över en nybryggd kopp kaffe varpå varvets slipade personal tar kommandot. Vad är beställaren för typ av person? Hur har hen tänkt att använda båten? Vilka av jordklotets farvatten föredras? Ska det åkas fort, långsamt, sällan eller ofta?

Sist men inte minst tar eSysman oss med på en guidad tur på Monaco Boat Show med den kunskap som krävs för att folk med normala plånböcker ska förstå vad som är är i ropet för tillfället. Vilka varv är hetast för tillfället? Vad kostar en lägenhet i Monaco och hur många dollarmiljardärer bor i faggorna?

Dyrast av alla!

Och för all del – vilken båt är dyrast av de svindyra?

Häng med på en tur där pengar inte är någon begränsning.

Elias Johansson Rimsby

Phoenix_II_superyacht

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Baltic-111-Raven-inledning

Baltic 111 Raven – foilande superjakten nu levererad

Vripack_Rock_XWide_inledning

Ny lyxjakt – varför bygga längre när man kan bygga bredare?

Avanguardia_inledningsbild

Svanformad superjakt för en halv miljard dollar

JAG_superjakt

Lista: De största lyxjakterna som konstrueras just nu