Studio ep. 8 – Fjordling går av på mitten, begbåtar, ny elmotor och surf i färjors svall

Gustav Morin

Gustav Morin

Ett nytt fullspäckat program. En Fjordling kraschar, brand ombord är vanligare än man tror – undvik med enkelt knep.  Test av skärgårdskrog och försäkringsbolag jagar stöldligor med vattenskoter.

Pigga upp en regnig midsommar med det senaste från båtvärlden i Hamnens Studioprogram.

Den 13 juni kraschade en klassisk Fjordling in i en svallvåg i Stockholm och gick av på mitten. Två har förts till sjukhus och sägs ha klarat sig utan livshotande skador.

Hemska kraschen med klassisk Fjordling

Hamnen har sökt dem utan framgång men beskriver här händelsen och gräver också i Fjordlingens fantastiska historia, berättar om det stora intresset kring båttypen och om vad man bör se upp med innan man testar gränserna med enorma motorer. Tack till Daniel Josefsson för fina Fjordlingbilder.

Surf i färjornas svallvågor

Anton Jensen heter surfaren som flyttade hem till Stockholm från Portugal. Surfabstinensen löste han med att börja foila och fånga svallvågor från passerande färjor – se de spektakulära bilderna i slutet av programmet!

Elmotor utöver det vanliga

Hamnen hänger med i utvecklingen på elfronten och en av de mest intressanta utombordarna just nu är Remigo som har integrerat batteriet i rigget och skapat möjlighet att sömlöst reglera riggens höjd.

Stockholms skärgårds bästa och lyxigaste pizza?

Det sägs att han har skärgårdens känsligaste smaklökar och vi nyttjar dem till att bedöma skärgårdskrogar. Han fick inte riktigt godkänt som testare när han gav sig på Storholmens sjökrog – även om själva krogen levererade – men han har ändå vågat ge sig ut på nytt. Det är såklart Per Nikolausson från Svenska Sjö (företaget som sponsrar programmet) vi talar om och den här gången är det Pizzanästet Harö Natur som utsätts för test.

Försäkringsbolagen gör gemensam insats – jagar tjuvar med vattenskoter

Idén hade närt länge nog och nu är äntligen skotrarna igång för att markera mot stölder. Men Svenska Sjö och alla andra inblandade företag hoppas att även myndigheterna ska satsa mer.

Hamnen Studio 210625

Relaterade artiklar

Reportage_2019_Fjordlingfest_Fjordling

Världsrekord – 47 Fjordlingar i rad!

Spektakulart_2019_Fjordling_Ingang_Fjordling3

Fartfest med Fjordlingar!

Reportage_2018_Studio20180205_BellaFalcon_Ingang_Batmassan_Goteborg-4

Falcon – pressat pris på båt i plåt

batar_motorbatar_2017_Outcut29_Ingang_OutcutIngang

Outcut 29.5 – framtidens motorbåt?

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar