Test: Bavaria C42 – komfortabel och befriande prestigelös

Test: Bavaria C42 – komfortabel och befriande prestigelös

Elias Johansson Rimsby

Designad av en utpräglad kappseglare – det må vara. Likväl har Bavaria C42 precis allt som skapar en första klassens prestigelös cruiser. Se testen!

Den som är ute efter en temperamentsfull racer får leta vidare. Bavaria C42 har allt som skapar en riktigt trygg och bekväm cruiser med allt vad det innebär av enkel hantering och tillbakalutad segling.

Se också:
Bavaria C42 – första intrycken från testen

Därav lösningar som hög bom, rullsegel, självslående fock, elvinschar och ett högst begränsat urval av trim-möjligheter.

I detta avslappnade koncept ingår också höga fribord, fylliga ändskepp, solbädd på fördäcket och en invändig rymd som imponerar. Imponerar gör också storleken på pentryt och de båda toalettutrymmena som håller camping-känslan på behörigt avstånd.

Det är med andra ord bäddat för lata dagar till sjöss snarare än hårda uppgörelser på kappseglingsbanorna. Något som dock inte hindrar Hamnens utsända reportrar att jaga och notera tiondels knop på alla bogar.

Om Bavaria C42 sedan är att betrakta som tråkig eller föredömligt stabil när det gäller seglingsegenskaperna återstår att se.

Se testen!

Elias Johansson Rimsby

Hamnen_test_Bavaria_C42

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!