Test: Cormate T28 – dags att syna de stora orden

Test: Cormate T28 – dags att syna de stora orden

Elias Johansson Rimsby

En fröjd för ögat – så långt är de flesta överens. Frågan är bara om sjöegenskaperna, farten och förbrukningen är så fröjdefulla som det påstås? Se testen!

Det ligger lite extra spänning i luften när Hamnen kastar loss för att ta pulsen på Cormate T28. Fattas bara då detta är racergurun Egil Ranvigs senaste skapelse. En båt som sägs vara god för farter på över 55 knop.

Se också:
Cormate T28 – första intrycken från testen

Som en extra krydda bjuds också hård vind som har hunnit bygga upp en rejäl, för att inte säga en genuint elak, dyning på havet.

Upplagt för hårdkörning

I motorrummet trängs inte mindre än 430 hästkrafter i form av en Mercruiser 8.2 HO Mag och det är med andra ord upplagt för lite lagom hårdkörning – kanske lite mer än så.

Får såväl ros…

Utan att avslöja för mycket så kammar Cormate T28 hem många pluspoäng i stort och smått men när det gäller det sammantagna intrycket av körningen i hårt väder, så blir vi inte helt igenom positivt överraskade.

… som ris

Nog för att båten balanserar föredömligt högt och lätt på sin vassa V-botten men frågan är om inte de elaka vågorna på havet blev för mycket denna dag. Likaså lyste den utlovade toppfarten på 56 knop med sin frånvaro och förbrukningen blev högre än de utlovade siffrorna. Vi nådde knappt 50 knop på platt vatten i lite medvind och mätte som bäst 2,1 liter per sjömil i 30 knop.

Se testen!

Elias Johansson Rimsby

Test_Cormate_T28_4

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Batsemester-med-liten-motorbat-i-Stockholms-skargard

Båtsemester med barnfamilj – vi gör det till en barnlek

Båtsemester-tips-fru-barn

Båtsemester med barnfamilj – konsten att komma iväg

Eldriven-Rib-med-med-utombordare-testas-av-Hamnen

Test: RIB Unlimited 6s – som klippt och skuren för eldrift

Test-Nordstar-42-Cruiser-test

Test: Nord Star 42 Cruiser – bruksbåt med hög boendekomfort