Test: Windy 27 Solano – en Mercedes till havs

Test: Windy 27 Solano – en Mercedes till havs

Elias Johansson Rimsby

Frågan, innan testen, var om tiden har hunnit springa ifrån designen eller om Windy 27 Solano bara är härligt klassik och tidlös? Svaret är – varken eller. Se testen!

Prydlig, elegant och sober. Det är ord som återkommer mer än en gång när vi bekantar oss med Windy 27 Solano. Men så präglas denna skönhet också av sina klassiska DC-linjer så som vi minns dem från förr.

Se också:
Windy 27 Solano – första intrycken från testen

Dagens testobjekt är med andra ord en båt där inga genvägar har tagits när det gäller utförande, lösningar, finesser och detaljer. Ta bara en sådan sak som fenderfacken. Eller de rostfria rutramarna. Eller instrumentpanelen. Eller träarbetet. Eller kapell-spännaren. Eller klädseln. Eller materialvalet…

Starka intryck

Listan med sköna detaljer fortsätter i videon. Här går vi raskt över till några fakta om köregenskaperna där Windy 27 Solano får pluspoäng för sin Volvo Penta inombordare som levererar 430 riviga hästkrafter och en föredömligt låg tyngdpunkt – bara för att nämna några starka intryck.

Med denna bensinare når vi en toppfart på 47,5 knop och en skön marschfart i trakterna kring 35. I 25 knop stannar förbrukningen på 1,4 liter per sjömil. Övriga förbrukningssiffror lyder så som följer:

7 knop – 1,54 liter/sjömil
14 knop – 1,88 liter/sjömil
30 knop – 1,51 liter/sjömil
43 knop – 2,22 liter/sjömil
47,5 knop – 2,48 liter/sjömil

Se testen!

 

 

 

Elias Johansson Rimsby

Test_Windy_27_Solano

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Batliv-pa-vintern

Båtliv på vintern – vi utforskar Stockholms isiga skärgård

Hallberg-Rassy-69-Dusseldorf

Hallberg-Rassy 69 – första intrycken av den svenska bjässen

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor