Test: Finnmaster T7 – trygg, stabil och lyxig daycruiser

Test: Finnmaster T7 – trygg, stabil och lyxig daycruiser

Elias Johansson Rimsby

Familjär med en sportig touche. Så sammanfattar Gustav Morin testen av Finnmaster T7. Men det finns mer att säga. Mycket mer. Se testen!

Det fanns en tid då daycruisers var hårt förknippade med sportiga sjöegenskaper och en V-koj för övernattning till nöds. Men inte så mycket mer. Idag har de utvecklats till fullfjädrade bobåtar med bibehållen känsla av sportiga egenskaper. Något som Finnmaster T7 är et utmärkt exempel på.

Se också:
Finnmaster T7 – bobar daycruiser i litet format

Ta bara en sådan sak som att den, sina blott sju meter till trots, rymmer tio personer i sittbrunnen. Eller att den har en påkostad, på gränsen till lyxig ruff sovplatser för två vuxna och minst ett barn.

Inbyggd stabilitet

Till det kommer sjöegenskaper som inte skäms för sig. Må vara att de lutar mer åt det familjära hållet än åt det sportiga. Hamnen lär känna Finnmaster T7 på i ganska stökiga förhållanden utanför Grebbestad. Och se, färden skulle komma att te sig avsevärt mindre dramatisk än vad man skulle kunna tro på förhand.

Trygg och förlåtande

Mer än något annat är Finnmaster T7 en tung och stabil pjäs som med en svårdefinierad inbyggd pondus tar dyningarna på ett mycket sagt värdigt sätt. Ej heller låter den sig provoceras i skarpa girar där allt av sladdar och hugg uteblir.

Plats för tio

Kanske är det ändå den rymliga sittbrunnen som imponerar mest då med sina många sittplatser och sin luftiga layout. Minus dock för en och annan luckor som skallrar och slamrar i onödan.

Dricker en del

Med en Yamaha 225 hk på akterspegeln noteras en toppfart på 40 knop och tyvärr avspeglar sig T7:ans tunga och trygga sjöegenskaper på bränsleförbrukningen. I 30 knop går det åt närmare 1,5 liter per sjömil och övriga siffror lyder såsom följer:

Förbrukning:
20 knop – 1,25 liter/sjömil
25 knop – 1,30 liter/sjömil
35 knop – 1,70 liter/sjömil

Familjevänlig lyx

Det bestående intrycket är att Finnmaster T7 är en ovanligt rymlig och trygg daycruiser med en touche av såväl sport som lyx – allt i ett och samma paket.

Se testen!

Elias Johansson Rimsby

Hamnens reporter testar den ovanligt rymliga och lyxiga Finnmaster T7.

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Test: Finnmaster T7 – trygg, stabil och lyxig daycruiser”

  1. Tack för recensionen Gustav, och tack för generellt underhållande och entusiastiskt innehåll i allt ni gör!

    Har en sån här på ingång och känns ofattbart underbart. Ses på sjön 2024!

    Svara

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!