Test: Micore 550cc Classic – fri från överraskningar

Test: Micore 550cc Classic – fri från överraskningar

Elias Johansson Rimsby

En styrpulpetare i all enkelhet utan extrafinesser eller utsvävningar. Däri ligger styrkan hos trotjänaren Micore 550cc Classic. Se testen!

Förutsägbara köregenskaper och en inredning som är helt befriad från extrafinesser eller utsvävningar. Så lyder den korta beskrivningen av Micore 550cc Classic. Men samtidigt är grundreceptet till varvets verkliga storsäljare.

Som vi minns dem från förr

Vi har alltså att göra med en båt vars styrka ligger i det enkla. En båt som levererar utan att göra något väsen av sig. Samtidigt minner den om tider då styrpulpetbåtar hade sluttande stävar och bara en enkel toft som förarsäte.

Stabil och bärig laståsna

Med det enkla kommer också en svårslagen rymd med stora lastyror framför styrpulpeten. Stort plus för detaljer som en effektiv självläns, lättillgängligt batteri, ett bra stuvfack i aktertoften samt en enkel men väl skyddad körställning bakom vindrutan.

0,5 liter per sjömil!

Standardmotorn räcker till en toppfart på 31 stabila knop (med två personer ombord) men viktigare är att man kommer undan med en förbrukning på svårslagna 0,5 liter per sjömil i 20 knop. Med gasen i botten stannar förbrukningen på fullt godkända 0,9 liter per sjömil.

Levererar i all sin enkelhet

Om allt detta sedan ska sammanfattas som att det var bättre för och att många båttillverkare skulle tjäna på att ta en titt i backspegeln låter vi vara osagt. Klart är dock att Micore 550cc Classic levererar i all sin enkelhet.

Se testen!

Fler Micore i test:
Xw50cc – lättdriven, bred och bärig som få
Xw53cc – kaxig styrpulpetbåt som överraskar
Xw57sc – tuff och stabil styrpulpetbåt
XW 63 CC – sportig och praktisk styrpulpetbåt

Elias Johansson Rimsby

Micore_550_CC_Classic_test

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Highfield_SP760_inledning

Highfield SP760 – trygg och sportig RIB för alla väder

Barnfamilj_Storon_inledningsbild

De flyttade från stan och lever sin dröm i skärgårdsidyllen

seadrive 2

SeaDrive – svårslagen manöverbarhet med pod-drift

Yamarin_59_SC_inledningsbild

Yamarin 59 SC – ny stabil och praktisk styrpulpetbåt