Test: Silver Puma BR – sex meter körglädje i koncentrat

Test: Silver Puma BR – sex meter körglädje i koncentrat

Elias Johansson Rimsby

Buskörning klagar någon. Må vara säger vi. Men försök själv då att stå emot Silver Pumas charm när hon bjuder upp till en lekfull dans. Se testen!

Bra balans, skyhögt gångläge och en kittlande acceleration. Redan har Silver Puma BR slagit klorna i Hamnens utsände. Inget blir heller sämre av att man som förare sitter bekvämt föredömligt väl skyddad från fartvind och rykvatten.

Se också:
Silver Puma BR – första intrycken från testen
Test: Silver Raptor – bekvämlighet framförallt
Test: Silver Tiger – vågade linjer och fina funktioner

En självklarhet? Alls icke då vi trots allt har att göra med en båt på blott sex meter – eller 5,90 för att vara exakt. En storlek som inte sällan bjuder på den ena tveksamma kompromissen efter den andra när det gäller såväl köregenskaper som disposition och uppbyggnad.

Köregenskaper är inte allt

Med detta som bakgrund framstår Silver Puma BR mer och mer som en fullträff ju längre testen fortskrider. Förutom sin nära nog perfekta balans och sin slammerfria framfart så känns den också förvånande rymlig.

Effektivt skrov

Med det största motoralternativet nås en toppfart på 36,7 knop där bränsleförbrukningen stannar på 1,1 liter per sjömil. Om man nöjer sig med 25 knop så kommer man undan med en förbrukning på 0,7 liter per sjömil om båten är lätt lastad.

Erfaret båtfolk

Sist men inte minst visar Silver Puma BR prov på flertalet finesser vars upphovsman uppenbarligen har ägnat mycket tid på sjön.

Se testen!

Elias Johansson Rimsby

Hamnen_test_Silver_Puma_Ingangsbild

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!