Test: Silver Shark BRx – med ena foten i finrummet

Elias Johansson Rimsby

Grova svetsfogar, räfflade aluminiumdurkar, stora lastytor och rejäla självlänsar. Silver Shark BRx skulle kunna vara en renodlad grovis om det inte vore för ett rejält stilbrott. Se testen!

En sminkad gris? Nej, det vore att ta i – men likväl är det just det uttrycket som gör sig påmint denna testdag utanför Helsingfors. För mitt bland grova svetsfogar, räfflade aluminiumdurkar, stora lastytor och rejäla självlänsar tornar också ett vindtuta upp sig som inte känns riktigt hemma i en grovis som denna.

Se också:
Silver Shark BRx – första intrycken från testen

Om det sedan ska ses som en för- eller nackdel lämnar vi därhän och nöjer oss med att vindrutan gör sitt jobb även om det finns mer att önska.

Viker inte ner sig

I övrigt är Shark BRx Silvers allra mest stryktåliga flytetyg och en båt som här skapad för tuff användning snarare än att ligga och glänsa i en gästhamn. Därav finesser  som ett upphöjt kastdäck, rejäla räcken samt sjöegenskaper som inte viker ned sig även om havet är upprört.

I övrigt noteras också klart godkända förbruklningsiffror då bränslemätaren stannar på 0,8 liter per sjömil i 30 knop. I 25 knop kommer man undan med 0,7 liter per sjömil.

Snabba transporter

Mest av allt och vindrutearrangemanget till trots är Silver Shark BRx alltså en bruksbåt för fiske samt snabba och säkra transporter mellan öar, kobbar och skär närhelst inte isen ligger för tjock.

Se testen!

Silver_Shark_BRX_2

Relaterade artiklar

Silver_Shark_BRX

Silver Shark BRx – första intrycken från testen

Silver_Viper_DCz

Silver Viper DCz – första intrycken från testen

Silver_Shark_CCX

Silver Shark CCX – första intrycken från testen

motorbat-Silver-Puma-hog-fart

Silver Puma BR – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar