TG 7.9 King Cruiser – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

TG_7.9_King_Criuiser Orolig himmel. Hård blåst. Upprört vatten. Helsingfors bjuder på utslagsgivande förhållanden. Dags att se vad TG 7.9 King Cruiser går för. Här är första intrycken från testen.

TG har, oavsett modell, i alla tider fått allt från goda omdömen till toppbetyg i de flesta båttester. Nu är det återigen dags att syna en TG, närmare bestämt TG 7.9 King Cruiser, i sömmarna och frågan är om det är idag det ska ske.

Vad tror vi – är detta dagen då TG får sitt första bottenbetyg med sorgkanter på?

– Nja, i ärlighetens namn känns det lite avlägset. Men det är klart, den har ju en minst sagt djärv lösning som kanske inte är så beprövad. Faktum är att den inte liknar något annat i hyttbåtsväg, säger Gustav Morin.

Han fortsätter:

– Vad sägs om att den har en separat förkabin med övernattningsmöjlighet och toalett samt sittplats för tio personer, trots att den inte ens är åtta meter lång. Hytten är alltså förhållandevis jättelik. Ytterligare en udda sak är den separata förkabinen med övernattningsmöjlighet och toalett.

Och nu ska ni ut och bända på stökiga vatten?

– Ja, absolut. Vi ska syna korten och se om TG 7.9 King Cruiser är så lättdriven och snabb – med en förhållandevis liten motor – som det påstås.

Vad vet du mer om båten?

– Jag vet att ambitionen har varit att skapa ett mer överkomligt alternativ till större hyttbåtar som Targa och Nordstar. En båt som är tillgänglig för fler med andra ord och som är praktisk snarare än flärdig.

Så du har inte hunnit känna på båten alls ännu?

– Jo som hastigast och det märks att den är skapad av en utpräglad racingfamilj som bor i skärgården året runt. Mer om det i testen.

Så den verkar hålla ihop i dagens minst sagt utmanande förhållanden.

– Ja. Men frågan är om besättningen håller måttet. Även det får vi återkomma till, avslutar Gustav Morin.

Se också:
TG-7.9 KingCruiser – härligt ovanlig!

TG_7.9_King_Criuiser

Relaterade artiklar

Silver_Shark_BRX

Silver Shark BRx – första intrycken från testen

tuff-hyttbat-i-aluminium-fran-finland

G-Force 8 – första intrycken från testen av tuffa hyttbåten

Faster_545_SCA_inledningsbild

Faster 545 SCA – första intrycken från testen

Bella-Falcon-BRS4-test

Falcon BRs 4 – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar