Tio döda när stenblock föll över fritidsbåtar

Elias Johansson

Klippras_i_Brasilien Tio personer bekräftas ha dött när ett jättelikt stenblock föll ned på flera båtar i den brasilianska delstaten Minas Gerais.

Hamnen påminner ofta och gärna om att båtliv enligt statistiken är en förhållandevis mycket säker fritidssysselsättning. Den typ av båtolycka som syns i videon hör förstås också till ovanligheterna.

Stenblock lossnade

Likväl bar det sig inte bättre än att ett jättelikt stenblock lossnade från en bergsklippa och föll ner på och nära en grupp turister i fritidsbåtar på natursköna Furnassjön – en populär turistplats i den brasilianska delstaten Minas Gerais.

Det förödande klippraset blev slutet på tio människoliv.

Av de 32 personer som befann sig i närområdet vårdades 23 på sjukhus för mindre skador varpå de snabbt skrevs ut. För ytterligare två personer tog det längre tid då de vårdades för olika typer av frakturer. Därtill skördade olyckan tio människoliv.

Kraftiga regnoväder

Bidragande till olyckan tros vara att delstaten Minas Gerais nyligen har drabbats av kraftiga regnoväder under mer än 100 millimeter nederbörd dagligen under minst fyra dagar.

Klippras_i_Brasilien

Relaterade artiklar

Krigsfartyg skjuter missil av misstag

Krockar, haverier och andra snedsteg till sjöss

BargningIngang

Konsten att bärga en racerbåt efter en vurpa

Spektakulart_2017_Olycka_Ingang_OlyckaIngang

Ett ögonblicks verk!

Spektakulart_2015_Olycka_sportboat_BatolyckaIngang_2

Full fart åt helsike!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar