Tio döda när stenblock föll över fritidsbåtar

Tio döda när stenblock föll över fritidsbåtar

Elias Johansson Rimsby

Klippras_i_Brasilien Tio personer bekräftas ha dött när ett jättelikt stenblock föll ned på flera båtar i den brasilianska delstaten Minas Gerais.

Hamnen påminner ofta och gärna om att båtliv enligt statistiken är en förhållandevis mycket säker fritidssysselsättning. Den typ av båtolycka som syns i videon hör förstås också till ovanligheterna.

Stenblock lossnade

Likväl bar det sig inte bättre än att ett jättelikt stenblock lossnade från en bergsklippa och föll ner på och nära en grupp turister i fritidsbåtar på natursköna Furnassjön – en populär turistplats i den brasilianska delstaten Minas Gerais.

Det förödande klippraset blev slutet på tio människoliv.

Av de 32 personer som befann sig i närområdet vårdades 23 på sjukhus för mindre skador varpå de snabbt skrevs ut. För ytterligare två personer tog det längre tid då de vårdades för olika typer av frakturer. Därtill skördade olyckan tio människoliv.

Kraftiga regnoväder

Bidragande till olyckan tros vara att delstaten Minas Gerais nyligen har drabbats av kraftiga regnoväder under mer än 100 millimeter nederbörd dagligen under minst fyra dagar.

Elias Johansson Rimsby

Klippras_i_Brasilien

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

SSRS_eldriven_foiling

SSRS satsar på foilande och eldriven räddningsbåt

Farre_olyckor_Transportstyrelsen

Fortsatt minskning av antalet omkomna i fritidsbåt

Speed_Challenge_2022_Sweden

Speed Challenge – extrem fartuppgörelse i Stockholm

Dyra_misstag_bat

Video – kavalkad av dyra misstag till sjöss