Ukrainsk drönare slog ut ryskt landstigningsfartyg

Ukrainsk drönare slog ut ryskt landstigningsfartyg

Elias Johansson Rimsby

TB2_dronare Ukrainas drönar-angrepp på den ryska garnisonen på Ormön fortsätter. Ett ryskt landstigningsfartyg ska ha fallit offer för en av de senaste fullträffarna.

Det var i lördags som bilderna på ännu en ukrainsk fullträff började spridas. Enligt uppgift ska det handla om en drönare som ska ha slagit ut ett ryskt landstigningsfartyg vid Ormön.

Strategiskt viktig plats

Ryss-ockuperade Ormön anses vara en viktig strategisk plats för kontroll av Svarta havet och nu är alltså flera ryska mål på ön och längs strandlinjen utslagna.

Svår att rå på

De speciella ukrainska drönarna, som går under namnet TB2, ska vara särdeles effektiva och har varit delaktiga i flera framgångsrika operationer. Det gäller inte minst vid sänkningen av örlogsfartyget Moskva då TB2:an dock inte spelade huvudrollen –men ändå i allra högsta grad ska ha varit delaktig.

Maximal skada

Ukrainas intensiva krigföring kring Ormön verkar i första hand, enligt The Warzone, inte vara ett försök att ta tillbaka kontrollen över ön. Snarare verkar målsättningen bara vara att utsätta de ryska styrkorna som håller kvar så stor skada som möjligt.

Ryssland förluster på och omkring ön ska, enligt samma källa, öka i avsevärd takt då TB2-drönarna flyger över och orsakar stor skada på krigsmateriel utan nämnvärd risk att själva ta skada.

Elias Johansson Rimsby

Ukrainsk drönare slog ut ryskt landstigningsfartyg

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Flytande-dronare

Flytande drönare kapar bränslekostnader med 90 procent

Ukraina_krigar_med_vattenskotrar

Ombyggda vattenskotrar – Ukrainas effektiva vapen mot ryssen

Segeldronare_plast_hav

Seglande drönare nytt vapen mot den globala uppvärmningen

SSRS_Dronare_Station

Drönare snabbast på plats vid sjöräddning