Valrossen Freya avlivad – blev för farlig

Valrossen Freya avlivad – blev för farlig

Elias Johansson Rimsby

Valrossen_Freya_narbild Nej, det handlar inte om att hon gick till attack eller var aggressiv på något sätt. Likväl var den samlade bedömningen att hon måste avlivas.

Freya, som levde ett till synes lättsamt och bekvämt liv i en rad norska gästhamnar blev till slut för mycket för det norska fiskeridirektoratet.

Se också:
Valrossen Freya lever rövare i norsk gästhamn

– Beslutet att avliva togs efter en samlad bedömning där vi kom fram till att människors liv och hälsa kunde vara i fara, säger fiskeridirektör Frank Bakke-Jensen till VG.

Avlivningen genomfördes enligt gällande rutiner för avlivning av marina däggdjur.

600 kilo!

Som trogna Hamnen-följare vet så har Freya synts till i flera norska småbåtshamnar under sommaren. Inte nog med att hon helt olovandes äntrade småbåtar för att solbada. Hon gjorde det dessutom utan någon slags tanke på att båtarna skulle vara rätt dimensionerade för hennes 600 kilo tunga lekamen.

Innan beslutet om avlivning fattades så diskuterades en rad andra alternativ för att råda bot på Frejas härjningar.

– Men en eventuell flyttoperation hade varit väldigt komplicerad och förenad med hög risk, så det här alternativet valdes bort, säger Bakke-Jensen till tidningen.

Återkommande våldgästningar

Se videon där Freya visar prov på sin starka vilja och sin oförmåga att skilja mitt från ditt. Naturligtvis har Freya även en egen YouTube-kanal där hon visar prov på några av sina allra galnaste upptåg.

Elias Johansson Rimsby

Valrossen_Freya_narbild

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Valrossen_Freya

Valrossen Freya hedras med en staty i Oslofjorden

Valross_Oslo_gastgamn

Valrossen Freya lever rövare i norsk gästhamn

Valross-i-sverige

Valross på unikt besök i Smögen – liverapport!