Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

Elias Johansson Rimsby

90 knop, tur och retur genom Sandhamns trånga gästhamn, i mörker med alla faror som det innebär. Polisens kommentar – rena vansinnet! 

Det handlar om ett minst sagt extremt ekipage i kombination med en minst sagt vildsint förare. Eller vad sägs om någon som drar på i 90 knop genom Sandhamns trånga gästhamn mitt i högsommaren med sin B28:a med en inombordare på 840 hk?

Men galenskapen stannar inte där då föraren själv har lagt ut videon på sociala medier och fått glada tillrop av andra Powerboat-entusiaster. Både båten och föraren har deltagit i flera Powerboat-event senaste åren.

Trångt i Sandhamnshålet

Platsen för vansinneskörningen är allmänt känd som Sandhamnshålet och är tätt trafikerad sommartid – dygnet runt – av såväl färjor, kajaker, simmare som andra båtar.

Att en båt plötsligt skulle kunna dyka upp runt ett skymt hörn är alls icke otänkbart. Tvärt om. Och det skulle i det här fallet leda till en faslig olycka.

Ekipaget, en blå B28:a som enligt ägaren har 840 hk och, också enligt honom själv, flyger genom Sandhamnshålet i 89,5 knop.

Hamnen har kontaktat polisen för en kommentar:

– Det är rena vansinnet och det för tankarna till landbackens streetrace där bilar tävlar illegalt mot varandra på allmän plats. Men detta är på många sätt värre.

Vi skulle beskriva det som att köra streetrace inne i en tätort med hastighetsbegränsning 30 km/h, utan att någon ser till att vägen är fri först, då det är stört omöjligt att kontrollera utan att spärra av området.

Se också:
Intervju med Powerboat-förare efter häpnadsväckande tillbud – “Sånt händer”.

Ytterligare en video på händelsen som visar att föraren även körde i samma fart åt andra hållet genom Sandhamnshålet, har florerat på Facebook.

Elias Johansson Rimsby

VansinneskorningIngang

Visa 5 kommentarer

5 kommentarer till “Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!”

  1. Jag såg samma båt bränna in i hög fart vid Drottningholm bland badande , sup:ar och kanotister.
    Beklagligt att det inte går att få stopp på folk som uppenbarligen inte har omdöme eller någon tanke på konsekvenser av deras handlande.

    Svara
  2. Gärningsmannaprofil: En vit man i 55-årsålder, kraftigt överviktig och om ADHD hade varit ett begrepp på 70-talet så hade diagnosen varit klar. Jobb; ett fritt jobb med stora möjligheter att skattefiffla, lura andra personer och helt utan krav på utbildning. Typ byggfirma, rörläggare, mäklare, bilhandlare eller liknande.
    Lite som Leif-Ivan ungefär.

    Svara

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sandhamn

Brand på Seglarhotellet i Sandhamn – gäster utrymdes

batutflykt-Sandhamn-del 4

Piratviken – varmaste naturhamnen vid Sandhamn

Lokholmen-Stockholms-skargard

Lökholmen – njutbar oas ett stenkast från Sandhamn

Stora-alskar-utanfor-sandhamn

Stora Alskär vid Sandhamn – unik paradisö med utlandskänsla