Världens rikaste man bygger världens största segelbåt

Elias Johansson Rimsby

Nybörjarbåt för 4,2 miljarder kronor! Man brukar satsa på mindre så kallade instegsbåtar som första flytetyg och om det också är Amazons grundare Jeff Bezos taktik så undrar vi var det ska sluta.

Nu när denne mångmiljardär äntligen verkar ge båtlivet en chans så blir det med en 127 meter lång och svindlande lyxig skapelse för motsvarande 4,2 miljarder kronor.

Tål att upprepas – fyrakommatvåmiljarder kronor(!).

Enligt vissa källor är hela historien bara båg och vad summan beträffar så finns det olika siffror som florerar. Och det har ryktats om att Bezos ska ha köpt lyxjakter förr. Men nu verkar det finnas lite mer tyngd i ryktena.

Det är dock inte klart exakt vad den holländska skeppsbyggaren Oceanco har byggt in i dessa 127 meter flytetyg, då inte ens de största entusiasterna i megajaktvärlden har fått sig en närmare titt.

Här får vi en inblick i hur det är ombord på en superjakt, hur ägarna resonerar och så får vi träffa en av de mest framstående designerna på området – Espen Øino.

Klart är dock att den har tre master och att ytterligare en jakt, snäppet mindre, kommer att hänga med som följeslagare och servicefartyg. Pris oklart.

Enligt uppgift har Jeff Bezos gjort till sin sak att, till skillnad från andra mångmiljardärer, inte vara båtägare. Men nu har han alltså fallit dit – dubbelt upp.

Jeff Bezos

Relaterade artiklar

Sailing_Yacht_A

Skattepengar delfinansierade Andrey Melnichenkos lyxjakt

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Amerikansk_jakt_beskjuten

Amerikansk lyxjakt beskjuten av turkiska kustbevakningen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar