Världens största lyxjakt växer fram i Norge

Elias Johansson Rimsby

Somino_lyxjakt Världens största lyxjakt håller som bäst på att ta form i Norge med god hjälp av Tillberg Design of Sweden. Sjösättning av 222-metersbjässen beräknas till nästa år.

Längden på 222 meter och en beräknad vikt på 33 500 ton. Det är siffror som räcker till för att Somino ska bli världens största jakt, oavsett hur man räknar. Men egentligen är det ingen superjakt såsom vi känner dem.

39 lägenheter

Konceptet kallas för yacht-liner och beskrivs enklast som ett mellanting mellan en superjakt och ett kryssningsfartyg. Inredningen består av 39 stycken privatägda lägenheter och idén är att lägenhetsinnehavarna ska kunna upptäcka världen utan att lämna hemmet. Lägenheterna erbjuds i olika storlekar från enrummare till fyrarummare på allt från 148 till 963 kvadratmeter.

Idel lyx

Utöver lägenheterna finns det bland annat swimmingpool, en mängd jacuzzis, flera restauranger och en stor vinkällare ombord. En lägenhet kostar i runda slängar 20 miljoner dollar och den som tycker att fyrarummarna är i trängsta laget kan lägga bud på “the penthouse” som upptar en hel våning.

Somino kommer att följa en resplan över hela världen och prioritera mindre besökta platser för att kunna ge unika upplevelser till sina boenden.

Exotiska färdmål

Somino kommer att följa en resplan över hela världen och prioritera mindre besökta platser för att kunna ge unika upplevelser till sina boende. Den mycket erfarna besättningen är beredd att tillgodose alla behov hos sina gäster och anpassa rutten efter invånarnas önskemål. Om det sker efter omröstning eller på annat sätt är oklart.

Byggs i Norge

Jakten håller som bäst på att ta form i norska VARDs varvslokaler, ett varv som är specialiserat på kryssningsfartyg, och beräknas vara klar någon gång under 2024. Försäljningen av lägenheterna pågår för fullt och lär bara erbjudas till speciellt inbjudna kunder.

Pris sex miljarder kronor

För inredningen står det Londonbaserade designhuset Winch som samarbetar med Tillberg of Sweden. Två företag som har lång erfarenhet av yaktdesignvärlden. Totalt kommer detta projekt att kosta 600 miljoner dollar eller dryga 6 miljarder kronor om man så vill.

Somino_lyxjakt

Relaterade artiklar

Delta 88_inledningsbild

Delta 88 – unik chans att köpa svenska lyxjakten

Sailing_Yacht_A

Skattepengar delfinansierade Andrey Melnichenkos lyxjakt

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar