Volvo Penta – utvecklingen i båtbranschen går rekordsnabbt

Volvo Penta – utvecklingen i båtbranschen går rekordsnabbt

Elias Johansson Rimsby

Båtbranschen står inför stora förändringar och uppfinningsrikedomen är stor. Hamnen får en pratstund med Johan Inden, president Volvo Penta Europe, på båtmässan i Düsseldorf.

Utvecklingen inom båtbranschen går fortare än någonsin och uppfinningsrikedomen har aldrig varit så stor som nu. Vi ser en snabb utveckling av allt från nya bränslen till drivlinor för att inte tala om skrovformer.

Se också:
Volvo Penta – så möter vi framtidens eldrivna båtliv

Vi står med andra ord inför stora förändringar där HVO, metanol dual fuel (vätgas/diesel) bara är några exempel. Hamnen får en intervju med Johan Inden, president Volvo Penta Europe som ger sin bild av framtiden. En framtid som är svår att ge en tydlig bild av men som kommer att innebära att båtägaren måste planera sitt båtliv bättre.

Anpassat båtliv

– Vi har varit bortskämda med förbränningsmotorer som man bara kör så länge tanken räcker då det bara är att fylla upp tanken igen. Nu står vi på tröskeln till et båtliv där man måste vara mer klar över hur man kommer att använda sin båt och anpassa båten för ett specifikt användningsområde, säger Johan Inden.

Utvecklingen går snabbt nu och möjligheterna är många, menar Johan Inden, president Volvo Penta Europe.

Framtidens båtliv

På samma tema har Volvo Penta också släppt videon “Boating for Everyone” där vi får en omtumlande inblick i hur det skulle kunna se ut. Mest av allt är detta en demonstration av hur Volvo Penta håller dörrarna öppna och jobbar på flera fronter samtidigt. Dock med en klar bild vilka grundingredienser som kommer att ingå i framtiden båtliv.

Läget i båtbranschen

Sist men inte minst ger Johan Inden sin prognos för ekonomiska läget i båtbranschen som för tillfället känns stabilt och som kommer så vara under ett par år framåt varpå vi troligen får se en avmattning.

Se intervjun från båtmässan i Düsseldorf.

Elias Johansson Rimsby

Volvo_Penta_Johan_Inden_om_diesel_eller_el

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Saxdor 400 GTC gjorde storstilad premiär på båtmässan i Helsingfors.

Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!