Volvo Penta – utvecklingen i båtbranschen går rekordsnabbt

Elias Johansson Rimsby

Båtbranschen står inför stora förändringar och uppfinningsrikedomen är stor. Hamnen får en pratstund med Johan Inden, president Volvo Penta Europe, på båtmässan i Düsseldorf.

Utvecklingen inom båtbranschen går fortare än någonsin och uppfinningsrikedomen har aldrig varit så stor som nu. Vi ser en snabb utveckling av allt från nya bränslen till drivlinor för att inte tala om skrovformer.

Se också:
Volvo Penta – så möter vi framtidens eldrivna båtliv

Vi står med andra ord inför stora förändringar där HVO, metanol dual fuel (vätgas/diesel) bara är några exempel. Hamnen får en intervju med Johan Inden, president Volvo Penta Europe som ger sin bild av framtiden. En framtid som är svår att ge en tydlig bild av men som kommer att innebära att båtägaren måste planera sitt båtliv bättre.

Anpassat båtliv

– Vi har varit bortskämda med förbränningsmotorer som man bara kör så länge tanken räcker då det bara är att fylla upp tanken igen. Nu står vi på tröskeln till et båtliv där man måste vara mer klar över hur man kommer att använda sin båt och anpassa båten för ett specifikt användningsområde, säger Johan Inden.

Utvecklingen går snabbt nu och möjligheterna är många, menar Johan Inden, president Volvo Penta Europe.

Framtidens båtliv

På samma tema har Volvo Penta också släppt videon “Boating for Everyone” där vi får en omtumlande inblick i hur det skulle kunna se ut. Mest av allt är detta en demonstration av hur Volvo Penta håller dörrarna öppna och jobbar på flera fronter samtidigt. Dock med en klar bild vilka grundingredienser som kommer att ingå i framtiden båtliv.

Läget i båtbranschen

Sist men inte minst ger Johan Inden sin prognos för ekonomiska läget i båtbranschen som för tillfället känns stabilt och som kommer så vara under ett par år framåt varpå vi troligen får se en avmattning.

Se intervjun från båtmässan i Düsseldorf.

Volvo_Penta_Johan_Inden_om_diesel_eller_el

Relaterade artiklar

Targa_41_inledningsbild

Targa 41 – vässat skrov och höjd boendekomfort

Futura_36_Inledningsbild

Trendspaning – rymliga båtar på världens största båtmässa

Volvo_Penta_ingangsbild

Volvo Penta – så möter vi framtidens eldrivna båtliv

Fountaine Pajot-3

Fountaine Pajot – rymlig som få och snart med eldrift!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar