Windys nya Nimbusdödare angör i augusti

Anders Nilsson

En uppmärksam läsare hörde av sig och var nyfiken på den nya modell som Windy lagt upp i sitt facebookflöde. Så vi ringde Mattias ”Windy” Kolm som säljer Windy i Stockholm sedan många år.

– Det är en helt ny båt som vi väntas få hit i augusti. Så det är modellår 2022 egentligen. Båtens design bygger på vår range av yacht tenders. Men vissa av de tekniska applikationer som finns för att de ska kunna fungera som tenders finns inte här, vilket gör att vi kunnat ha en mer fördelaktig prisbild, säger Mattias Kolm.

Windy SR28 CC kommer marknadsmässigt att lägga sig mot båtar som exempelvis Nimbus T8, Axopar 28 och Saxdor – båtar med två kojplatser och toalett ombord. En utombordare, Mercury 300, är standard.

Ett par miljoner dyr med lite småplock

Skrovet är utvecklat från ett av Windyfamiljens mer beprövade skrov. Skrovfärgen på båt nr 1 kommer att vara “Miami Blue”, blått åt turkoshållet. Då Windy ligger i premiumklassen kan priset antas hamna mellan 1,7–1,8 miljoner innan allt plockgodis, som till exempel t-top på bilden.

Västervik och Polen producerar

Den första båten tillverkas nu i Windys Västerviksfabrik, därefter kommer de att tillverkas i Windys polska fabrik.

Windy har visserligen en norsk ägare, finansmannen Trygve Hegnar, men sedan några år tillbaka är dock Windy ett svenskt företag med huvudkontoret i Västervik. Men schhh…berätta inte det för norrmännen…

windy

Relaterade artiklar

Hamnen_test_Ryck_280_korbild.

Ryck 280 – första intrycken från testen av utmanaren

Axopar_25_electric

Axopar inleder ambitiös satsning på eldrift med norska Evoy

Quarken-27-open

Quarken boats – ny trendig tuffing från Finland

Quarken Boats 1

Quarken Boats – Finnarna gör det igen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar