X Shore 1 – nya svenska “billiga” elbåten

Gustav Morin

X-Shore-1-ny-elbat X Shore 1 är en ny svensk elbåt som kostar en tredjedel av sin föregångare. Den lanserades ikväll under de pampigaste formerna som båtbranschen sannolikt någonsin sett. Se alla bilder och livesändningen här.

En av de största hindren för elbåtarnas framfart har varit det höga priset. Sen finns såklart andra stora utmaningar också men priset har helt klart varit en central snackis när trösklarna till ett mer hållbart båtliv ska avhandlas.

Se första bilderna och läs hela pressreleasen med all data om X Shore 1.

Modernt varv i Nyköping

X Shore har satsat otroliga belopp och bygger nu upp ett nytt båtvarv i Nyköping som ska bygga elbåtar i mängder. Storsäljaren ska bli X Shore 1 som inte bara ska bli en i sammanhanget ordentlig prispressare, utan som också innehåller teknik som vi inte är vana med i båtbranschen.

Här är livesändningen från den stora lanseringen som ägde rum i Annexet vid Globen i Stockholm. 

X Shore 1 kommer i flera olika utföranden med målet att de ska täcka de flesta behov som en vanlig fritidsbåtsanvändare brukar ha.

Vi på Hamnen lovar att återkomma så snart som möjligt med både test och analys. Men tills dess kan ni här se de första bilderna och se livesändningen från lanseringen som ägde rum i Annexet vid Globen ikväll.

X-Shore-1-ny-elbat

Relaterade artiklar

Hamnen_test_Rand_25_4

Rand 25 Spirit – första intrycken från testen av elbåten

Electric-boat-X-Shore-1

X Shore 1 – första bilderna på nya svenska elbåten

Strana_23_Marstrand

Marstrand Motorboat Show – elbåtar på stark frammarsch

Candela-C-8-with-Polestar-battery

Elbåtstillverkaren Candela startar samarbete med Polestar

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar