X Shore satsar på ny klimatsmart fabrik

Elias Johansson

Svenska X Shore, med entrepenören Konrad Bergström i spetsen, har inte bara gett sig blanka fanken på att bygga klimatsmarta båtar utan kommer snart att göra det i ”världens mest hållbara fabrik”.

Det svenska elbåtsbolaget X Shore, som tillverkar uppkopplade och hållbara elbåtar, öppnar en ny stor båtfabrik i Nyköping. Den nya fabriken, som har ambitionen att bli världens mest hållbara båtfabrik, kommer tillföra en kapacitet på över 400 båtar per år och kommer anställa ett hundratal personer.

Se också: 
150 friska miljoner till X Shore
Test – X Shore Eelex 8000

X Shore har idag både huvudkontor och produktion i Frihamnen i Stockholm. I och med etableringen i Nyköping skalas produktionen upp rejält, vilket kommer kräva nyrekrytering av medarbetare.

Fabriken kommer att etableras i en befintlig fabrikslokal på 15 000 m2. X Shores ambition är att bygga en hållbar och effektiv industriell tillverkning av eldrivna fritidsbåtar. Fabriken kommer succesivt att tas i drift under 2021 och nå full kapacitet under 2022, om allt går enligt plan och som man hoppas.

Serietillverkning

I fabriken kommer X Shores elbåt Eelex 8000 tillverkas, men på sikt även X Shores kommande modeller. Eelex 8000 är X Shores första serietillverkade båt och lanserades under andra halvan av 2020. Båten har idag sålts till tre kontinenter.

1

Relaterade artiklar

Candela-C-8-fortsta-testen-av-elbaten

Candela C-8 – sköna besked efter första provkörningen

General_Motors_nya_eldrivna_pontonbat

General Motors släpper eldriven pontonbåt

Candela expands electric boating

Satsning på elbåtar med 240 miljoner – Wallenberg i spetsen

General Motors satsar på elsnurror ihop med Pure Watercraft.

General Motors miljardsatsar på elmotorer till båtar

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar