Yrvind bygger vidare på sin tremeters oceankryssare

Gustav Morin


Yrvinds oceankryssare är tre meter lång, som en jacuzzi ungefär, och den ska bli hans hem oavbrutet under 1,5 år. Han ska ladda båten med 400 kg böcker, oändligt många burkar med sardiner och müsli och sen ta sikte mot världens mest fientliga hav – Södra Oceanen.

Men han är inte orolig.

– Båten är som en ping-pong boll i havet, den går aldrig sönder, berättar Yrvind för Wall Street Journal som publicerar en stor artikel om hans äventyr idag.

Yrvind bygger på sin båt i sin verkstad i Västervik och tränar för att hålla sig i trim inför resan. När Hamnen.se pratar med honom har han just avslutat ett tretimmarspass i sin nya kajak.

– Jag brukar faktiskt springa två rundor i veckan på vardera 10 kilometer. Annars gör jag en del gymnastik och paddlandet kommer jag att fortsätta med tills isen lägger sig. Man måste ju härda sig, som salig mor brukade säga. Under seglatsen hoppas jag att bli vinterbadare, resan kommer ju att ta längre tid än ett år.

LISA-600x450Sven Yrvind har skaffat en kajak och håller ett intensivt träningsschema – oavsett väder.

Läs mer om Yrvinds projekt och se video om bygget och ett inslag från Yrvinds underhållande föredrag på båtmässan Allt för sjö.

file-702666

Relaterade artiklar

Marex_330_SCA

Marex 330 Scandinavia – första intrycken från testen

HMS_Gavle_moderniserad

Marinen höjer beredskapen med ännu en korvett

Kranbil_krasch–sjosattning

Sjösättning – kranbil välte och skadade segelbåt

Hamnen-Test_Sirena

Sirena 58 – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar