Färdigslabbat – skurmatta alternativ till bottenfärg

Redaktionen

Powerturf skiljer sig från andra skrovskyddsdukar genom att inte bara skydda utan också avlägsna redan befintlig beväxning under båten.

Bottenfärg har i alla tider betingat ungefär samma literpris som en bättre whiskey. Som om inte det vore nog så är bottenmålning ett kladdigt jobb.

Därför kan alternativa metoder att hålla botten ren vara frestande. Listan med metoder kan göras lång med allt från automatiska båtbottentvättar, båtlyftar och spolplattor till specialdesignade skurborstar, för att nämna en del.

Utöver det finns det olika varianter av så kallade skrovskyddsdukar som spänns mellan Y-bommarna i hemmahamnen varpå man kör upp båten på duken som sedan håller beväxningen stången.

En av dessa varianter på skrovskyddsdukar, eller snarare matta i det här fallet, är Powerturf som inte bara skyddar botten från beväxning utan som också avlägsnar redan befintlig beväxning med sina grova borstar. Detta tack vare friktionen som uppstår när båten rör sig på mattan.

Som en extra finess har den också en mittfåra som styr båten rätt även om föraren styr litet snett. En begränsning är dock att duken bara fungerar för mindre V-bottnade båtar med max 2,5 meters bredd.

Powerturf skrovskyddsduk (180 x 240 cm)kostar  6 130 kr och finns i storlekar upp till 222 x 240 cm.

Mer info om Powerturf här.

Fler alternativ till bottenmålning:
Cleanboatprotector
Cleanmarine
Scrubbis

Miljo_2016_Powerturf_SeaboostIngang

Relaterade artiklar

Batteri-elfartyg-miljö-klimat-batteribank

Fartyget med världens största batteripack trafikerar Öresund

Delfin-strandad-fiske-miljö

Hundratals döda delfiner hittade på Franska stränder

Utsläpp-fraktfartyg-olaglig-miljö-klimat

Skadliga utsläpp hos över hälften av Sveriges fraktfartyg

Havstulpan_batbotten

Tulpanvarning i Skåne, Blekinge, Kalmar och Östergötland

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar