Julhälsning från havet!

Gustav Morin

Gustav Morin

Det verkar inte finnas någon anledning att ta upp båten under vintern längre. Häng med när Hamnen.se vinterseglar med en fartig trimaran.

Förra vintern köpte jag en trimaran och ägnade våren till att renovera och fixa (mer om de projekten under rubriken Gör-det-själv). Det tog mycket tid och båten kom inte i vattnet förrän långt efter midsommar.

Därför känns det super att den lilla vita treskrovaren nu lyser upp hemmaviken, när alla andra gömmer sig under sina presenningar – helt i onödan.

För det är nämligen fantastiskt härligt att ge sig ut och segla nu. Så länge vattnet ligger öppet är det inga problem. Fjärdarna ligger vidöppna och solen ligger i det där fantastiskt vackra låga läget. Det finns inga båtar ute och det blåser oftare och mer än om somrarna.

Håller man igång på undanvindarna är det alldeles för varmt att ha jacka på sig. Även de gånger jag varit ute när temperaturen legat kring nollan och det lilla vatten som letar sig upp på däck fryser till is, så har det inte varit några problem att hålla värmen. 

Det enda jag kan tänka mig att klaga på är att det blir mörkt alldeles för fort.

Med videon ovan vill jag och resten av gänget här på Hamnen.se önska en härlig båtjul och vi hoppas, om det blir samma väder nästa jul, att många av er ser till att förlänga båtsäsongen ordentligt!

bloggare_adrenalin_2015_Trimaran_julsegling_DF_25_julsegling

Relaterade artiklar

SailingVagabondeIngang

Kända Youtubers satsar på extrem trimaran!

snoombord

Segling och skidåkning norr om polcirkeln!

Jon Olsson på djupt vatten!

Extremskidåkaren Jon Olsson på djupt vatten!

batar_segelbatar_2019_Diam_24_foiling_Diam_24_Macif

Francois Gabarts extrema testplattform säljes!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar