Nimbus T8 – nya storsäljaren?

Gustav Morin

Gustav Morin

Minstingen i Nimbus nya modellprogram visas i Sverige första gången på båtmässan i Göteborg. Men Hamnen har redan klivit ombord. Här är första intrycken. 

Nimbus nyhet är en efterträdare till Nimbus Nova och R-serien och målet är att leverera en dagtursbåt som ska upplevas som stum, trygg och tyst – även på upprört vatten. Marschfart är 20-35 knop och maxfarten en bra bit över 40 knop. Man ska kunna köra snabbt och inspirerat och få en kul men trygg körupplevelse.

Det finns flera tillval varav taket i Lexan sticker ut från mängden. Det ger solskydd utan att ta bort den luftiga öppna känslan och gör det möjligt att skapa en ”kapellhytt” som täcker hela akterdäcket där fem personer kan sitta bekvämt och skyddat i en ljus och rymlig miljö.

Med ett kapell får man funktion som en hyttbåt.

 

I likhet med Nimbus T9 har T8 bred walk-around med väl tilltagna gångbord. Framför förarplatsen finns plats för en soldyna som i kombination med fördäckets breda ytor ger plats för 4 personer. Fördäcket döljer en stor lastlucka med access till förruffen för enkel lastning.

Förarplatsen är rensad från krusiduller och kan rustas med en plotter på 7, 9 eller 12 tum.

Förarstolarna går att vända och med tre enkla handgrepp får man en matplats för fem personer.

Aktersoffan har plats för sex personer – tre bakåtvända och tre i färdriktningen. Ryggstödet på aktersoffan kan vinklas i tre olika lägen beroende på användningsområde -– färd (uppfällt läge), aktre lounge-soffa (vinklad) eller hel solbädd (nedfälld).

Under aktersoffan finns utdragbart kylskåp och ett stort lättåtkomligt teknikutrymme. På akterdäck finns även uttag för dusch och två sidostuvar.

Under däck finns en koj för två personer med integrerad ventilation, LED belysning, goda stuvutrymmen och separat toalett med handfat. Vid nedgångsluckan finns kokmöjlighet tack vare utfällbar gasolbrännare och på babords sida i ruffen finns möjlighet till pentry/vask med avställningsyta.

Nimbus T8
Längd: 8,15 m
Bredd: 2,60 m
Vikt (utan motor): 2 300 kg
Motor: 200-300 hk
Toppfart: 40+ knop
Antal personer: 8 st
Antal kojplatser: 2 st
Bränsletank: 240 l
Pris: Från 997 500 kr
Mer info: nimbus.se
Nimbus T8 puff

Relaterade artiklar

windy

Windys nya Nimbusdödare angör i augusti

batar_motorbatar_2019_Nimbus_T11_Nimbus_T11

Nimbus T11 – första intrycken

nyheter_2018_Nimbus_buys_Bella_Nimbus

Nimbus köper Bella Boats

batar_motorbatar_2018_Nimbus11_Ingang_Nimbus11Ingang

Nimbus 11 – tre tuffingar!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar