Perfekt båtliv utan att äga båt?

Gustav Morin

Gustav Morin

Abonnera på en ny båt, tjäna pengar på sin egen eller hyra olika begagnade båtar. Alternativen är numera många och möjligheterna stora. Vi förhör oss om hur det funkar.

Att dela prylar istället för att äga själv är inte bara på många vis en ekonomiskt vettig idé utan kanske framförallt en modell för att ha kakan och äta den – även om många tror att den ekvationen är omöjlig.

Det handlar om att bara få göra det roliga och inte lägga tid på allt runt omkring.

Sådant brukar normalt kosta extra. Men för många finns anledning att lägga lite tid på sin båtägarkalkyl och, handen på hjärtat, se vad varje båttur faktiskt kostar inklusive allt.

Man ska också tänka till kring tiden – hur mycket tid måste jag lägga för att kunna idka båtliv i min egen båt? Kanske blir det rent av billigare att hyra en modern båt?

Ytterligare ett plus med hyrupplägget är att det öppnar möjligheten att testa massor av olika båtar.

Det här kan vara räddningen för folk som inte hinner med sitt gamla båtliv.

 

Detta är såklart inte rätt för alla. Många älskar ju just ägardelen, att få fixa och förbättra och alltid ha en tillflyktsort.

Men för många kan hyra, dela eller abonnera vara ett sätt att fortsätta sitt båtliv, istället för att sälja sin båt och börja med annan tråkigare men mindre tidskrävande hobby.

Frågan är nu hur det hela fungerar lite mer specifikt. Hamnen.se haffar företaget Skipperi, som storsatsar inför sommaren 2020, och får det hela förklarat.

cityboat-evening

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2019_Jeanneau_Sun_Loft_jeanneau-sun-loft-47-872

Sun Loft 47 – världens första enskrovskatamaran

cruising_2019_Live_on_a_hundred_year_old_boat_Live_on_a_hundred_year_old_boat

Livet ombord på en 100-åring

bloggare_lisa_pa_havet_Blogg_7_Bildspel_7_IMG_1988

Lisa lever Swandrömmen i Västindien

charter_vastindien_st_lucia_puff

St Lucia – målet för ARC

Kommentarer (0)