Perfekt båtliv utan att äga båt?

Gustav Morin

Abonnera på en ny båt, tjäna pengar på sin egen eller hyra olika begagnade båtar. Alternativen är numera många och möjligheterna stora. Vi förhör oss om hur det funkar.

Att dela prylar istället för att äga själv är inte bara på många vis en ekonomiskt vettig idé utan kanske framförallt en modell för att ha kakan och äta den – även om många tror att den ekvationen är omöjlig.

Det handlar om att bara få göra det roliga och inte lägga tid på allt runt omkring.

Sådant brukar normalt kosta extra. Men för många finns anledning att lägga lite tid på sin båtägarkalkyl och, handen på hjärtat, se vad varje båttur faktiskt kostar inklusive allt.

Man ska också tänka till kring tiden – hur mycket tid måste jag lägga för att kunna idka båtliv i min egen båt? Kanske blir det rent av billigare att hyra en modern båt?

Ytterligare ett plus med hyrupplägget är att det öppnar möjligheten att testa massor av olika båtar.

Det här kan vara räddningen för folk som inte hinner med sitt gamla båtliv.

 

Detta är såklart inte rätt för alla. Många älskar ju just ägardelen, att få fixa och förbättra och alltid ha en tillflyktsort.

Men för många kan hyra, dela eller abonnera vara ett sätt att fortsätta sitt båtliv, istället för att sälja sin båt och börja med annan tråkigare men mindre tidskrävande hobby.

Frågan är nu hur det hela fungerar lite mer specifikt. Hamnen.se haffar företaget Skipperi, som storsatsar inför sommaren 2020, och får det hela förklarat.

cityboat-evening

Relaterade artiklar

Statistik-om-båtlivet

Går män på grund oftare än kvinnor – ny statistik avslöjar

Candela-electric-boat-for-rent-in-stockholm

Snart kan man hyra världens coolaste elbåt i Stockholm

Plotter med den nya De rustar redan nu sina hundratals båtar med denna nya geofencing-lösningen.

Undvik fortkörningsböter med ny smart teknik

Electric boat in Sweden 2

Eldrivna hyrbåtar ska få ut folk på sjön!

Skriv en kommentar