Targa 27.2 Tarfish – klassisk hyttbåt med fokus på fiske

En klassisk Targa, trodde vi, tills vi upptäckte den ena märkliga prioriteringen efter den andra. Märkliga, om man inte är inbiten sportfiskare alltså. Här är första intrycken från testen av Targa 27.2 Tarfish.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Targas fiskebåt Targa 27.2 Tarfish samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

En extra utvändig styrplats, en syresatt balja (eller fisksump som vi gillar att kalla det, eller livewell som sportfiskarna brukar säga) samt en så kallad betesberedningstation. Men mest förvånade blir vi ändå när vi gläntar på dörren till förkabinen och förväntar oss en V-koj. Men finner ett toalettutrymme.

Hamnens båda utsända reportrar (Gustav Morin och undertecknad) har med andra ord slagit klorna i en Targa med tydliga avsteg från märket så som vi känner det. Anpassningar och finesser som ska passa sportfiskare.

Klassisk men inte förlegad

Betesberedningstationen och annat till trots känns Targa 27.2 Tarfish, som modellen heter, igen med sina trygga gångegenskaper och sin relativt låga tyngdpunkt. Något som har lagt grunden till Targas goda rykte som en särdeles duglig sjöbåt. Inte minst i stökiga förhållanden. Mer om det i testen som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen av Targa 27.2 Tarfish är nu publicerad.)

Till detta kommer en särdeles gedigen inredning med trätunga snickerier som ger ett klassiskt intryck utan att för den skull kännas förlegat.

Hamnens utsända båttestare diskuterar och analyserar gångegenskaperna. ”Stabil? Absolut – men man känner också hur…” Se testen här!

Så långt mina ord. Har du fler tidiga intryck Gustav Morin?

– Ja, var ska jag börja? Generellt kan jag säga att båten imponerar när det gäller det mesta från komfort till lösningar i stort och smått. Men därmed inte sagt att den går fri från plumpar i testprotokollet. Och ja – det är en bra sjöbåt även om…

Ja?

– … även om den kastar enorma mängder vatten snett framåt och åt sidorna när man kör lite inspirerat i stora vågor. Något som blev speciellt tydligt när jag flög nära med drönare.

Exakt – hur tydligt blev det?

– Drönaren blev aldrig densamma efter det, om man säger så.

… vilket helt och hållet är båtens fel och inte din kanske väl ivriga jakt på spektakulära videosekvenser?

– Absolut, det är bara båtens fel, skrattar Gustav Morin. Nä, men skämt åsido så brukar jag ofta flyga lågt och nära utan bekymmer. Jag blev överraskad över hur stora vattenkaskaderna kan bli från Targan.

Se testen av Targa 27.2 Tarfish som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen av Targa 27.2 Tarfish är nu publicerad.)

Se också:
Test: Targa 46 – en koloss med klass och känsla